Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, susţine că îşi doreşte ca negocierile cu alte formaţiuni politice de dreapta pentru stabilirea candidaţilor pentru primăriile de sector să fie finalizate cât mai curând, ea afirmând că PNL nu a dat dovadă de „aroganţa a de a impune anumite pretenţii” în timpul negocierilor pentru susţinerea candidaţilor pentru Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Discuţiile cu partenerii noştri de opoziţie, în acest moment, la PSD în Capitală şi sperăm că partenerii noştri de guvernare locală cât de curând - sunt în plină desfăşurare şi cred că ne apropiem de final. Am avut şi am totală disponibilitate de a ajunge la un acord”, a declarat Violeta Alexandru sâmbătă, într-o conferinţă de presă.
Liderul PNL Bucureşti susţine că „obiectivul său foarte clar” este ca „administraţia PSD trebuie să plece din Capitală” pentru că administraţia PSD a avut „puţine spre zero rezultate”. 
„Îmi doresc să existe această colaborare dintre noi, cred că avem multe puncte care ne unesc şi aş prefera să ne concentrăm pe acestea şi mai puţin pe orgolii, pe chestiuni care ţin de simpatia sau antipatia pentru o persoană sau cealaltă” a adăugat Alexandru.
Aceasta susţine de asemenea că PNL îşi doreşte să aibă alături „orice formaţiune politică indiferent de mărimea ei” pentru schimbarea actualei administraţii de la nivelul Capitalei şi subliniază că PNL „nu are aroganţa de a impune anumite pretenţii”.
„Suntem genul de partener foarte respectuos faţă de cealaltă parte. Nu am fost noi cei care am impus, care am avut pretenţii, care am blocat sau care am pus înainte obiectivul nostru în faţa obiectivului general la care ţinem foarte mult şi anume formarea unei asocieri de forţe politice care să determine înlăturarea primarilor PSD din Bucureşti în sensul de administraţie şi de la sectoare” a adăugat Violeta Alexandru. 
Aceasta a negat faptul că PNL ar fi decis susţinerea pentru un anumit candidat pentru Primăria Sectorului 1. 
„Nu s-a luat o decizie cu privire la candidaţi, nu văd sigla PNL pe niciun panou. (...) Nu pot să interzic nimănui să exprime opinii în ce mod consideră că e mai bine pentru sine (...) Adevărul este că noi ne-am respectat partenerii de discuţii şi nu am nominalizat candidaţi. În mod evident în foarte scurtă vreme vom anunţa rezultatele n spaţiul public şi dă veţi vedea inclusiv panouri cu cei pe care îi vom susţine în administraţia locală” a adăugat preşedintele PNL Bucureşti. 
Întrebată dacă susţine o amânare a alegerilor locale, Violeta Alexandru a răspuns că specialiştii trebuie să spună dacă este nevoie de o astfel de măsură, arătând că, liberalii îşi doresc ca acest scrutin să se desfăşoare.
Liderul USR Dan Barna a anunţat că va avea o întâlnire la finalul acestei săptămâni cu Ludovic Orban, la care va participa şi europarlamentarul PLUS Dragoş Tudorache. Acesta a adăugat că discuţiile vor viza negocierile pentru candidaţii la sectoare, dacă vor fi unii comuni sau nu. Barna a mai spus că, indiferent de rezultatul negocierilor, vor fi luate nişte decizii în săptămâna viitoare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.