Social-democraţii au transmis vineri că USR se întoarce la turismul electoral, iar „politica principiilor, moralităţii şi corectitudinii este doar o gargară ieftină pentru «oamenii noi» – «salvatorii» naţiunii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Au căzut măştile la USR! Partidul «de viitor» se întoarce la turism electoral! Politica principiilor, moralităţii şi corectitudinii este doar o gargară ieftină pentru «oamenii noi» – «salvatorii» naţiunii. În realitate, arhanghelilor moralităţii li s-a înmuiat coloana vertebrală atât de tare sub presiunea sondajelor care îi arată pierzători în Bucureşti încât au ajuns la gesturi disperate”, arată o postare de vineri pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată a adăugat că USR a promovat azi turismul electoral, lucru imoral şi la limita legalităţii.

„USR le-a spus astăzi românilor că nu contează unde trăieşti, nu contează unde îţi plăteşti taxele, votul tău NU trebuie să-ţi decidă reprezentantul local, ci acesta trebuie ales de cei străini de acea comunitate, dar care... îşi fac viză de flotant! Adică turism electoral! Complet imoral şi la limita legalităţii! Dar perfect pentru moraliştii de la USR pentru a încerca să mai strângă câteva voturi”, a completat sursa menţionată.

PSD a adăugat că „asta fac neprihăniţii politicii româneşti. Adevărul este că te uiţi la ei şi te îngrozeşti. Le este atât de frică de Gabriela Firea încât sunt în stare să-şi calce în picioare propriile principii!”.

Senatorul USR Florina Presadă a înregistrat vineri la Senat un proiect de lege care prevede desfăşurarea alegerilor locale timp de două zile. În condiţiile în care votarea s-ar realiza doar într-o singură zi, procesul de votare ar fi serios îngreunat şi întârziat ca urmare a măsurilor de distanţare socială atât în interiorul secţiei cât şi în afara ei, motivează parlamentarul. Iniţiativa vine după ce amendamentul USR cu acelaşi obiect a fost respins în Legea votată de către Legislativ care stabileşte data alegerilor pe 27 septembrie.

Votul pe mai multe zile a fost deja practicat pentru diaspora la alegerile prezidenţiale, precum şi în cadrul a două referendum-uri, iar evaluările arată că sistemul a funcţionat, mai spune comunicatul de presă al USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.