Accesul fiecărui vizitator în muzeul temporar Art Safari se va face controlat, iar traseul de vizitare va fi unul tip circuit unidirecţional, prin stabilirea unor fluxuri de vizitare, în zone expoziţionale diferite. Începând de vineri, biletele şi abonamentele la eveniment vor putea fi achiziţionate online cu o reducere de 30% la cea de-a şaptea ediţie a Pavilionului de Artă București care va avea loc în perioada 11-20 septembrie, în Bucureşti, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre noutăţile anunţate în cadrul ediţiei din acest an se numără şi o expoziţie dedicată lui Sabin Bălaşa, pictor contemporan celebru în anii '80-'90, cea mai mare expoziţie din ultimii 50 de ani dedicată maestrului Gheorghe Petraşcu şi o expoziţie în premieră naţională semnată de Guerrilla Girls, grup a cărui artă a făcut înconjurul lumii. Art Safari va organiza şi o expoziţie care va avea în centru lucrări de artă create de copii în perioada în care au stat acasă.

Vizitatorilor le va fi verificată temperatura la intrarea în spaţiul expoziţional, aceasta fiind o condiţie obligatorie de acces. De asemenea, accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării corespunzătoare a măştii pe toată durata vizitei. Vizitatorii vor fi rugaţi să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție la intrarea în Art Safari şi în multiple alte puncte, la fiecare nivel expoziţional.

Art Safari Bucureşti a adăugat programului expoziţional şi Pavilionul Copiilor „Art is Your Superpower”, care va cuprinde exclusiv lucrări de artă create de copii în perioada în care au stat acasă. Lista pentru această expoziţie este încă deschisă: micii artişti cu vârste între 3 şi 12 ani sunt invitaţi să trimită lucrările de artă până pe 10 august, prin poştă, la adresa ART SAFE, strada Băiculeşti 29A, Bucureşti, sector 1.

Operele de artă trebuie să fie realizate în dimensiunea A3 (sau mai mică), iar numele şi vârsta trebuie să fie notate în partea dreaptă jos, cu creionul. Fiecare participant trebuie să trimită o singură lucrare pentru expoziţie. 

În plus, în cadrul programului educational Art Safari Kids, copiii cu vârste între 3 şi 12 ani vor avea şansa să-şi dezvolte creativitatea în cadrul a numeroase ateliere de creaţie (ateliere pentru toată familia, ateliere de pictură dedicate pictorilor români, bandă desenată cu supereroi, ilustraţie în acuarelă, modelaj în lut, pictură pe sticlă, colaj, ceramic). Pe lângă ateliere, copiii vor beneficia şi de tururi ghidate gratuite pe un traseu redesenat pentru ei. Toate activităţile sunt adaptate în funcţie de vârsta copiilor şi se vor desfăşura cu respectarea măsurilor de siguranţă.

Începând cu data de 24 iulie, biletele şi abonamentele cu o reducere de 30% (40 lei pentru un bilet de o zi şi 80 lei pentru un abonament) vor fi puse în vânzare pe https://tickets.artsafari.ro.

Pavilionul de Artă Bucureşti - Art Safari se desfășoară sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti şi CNR UNESCO, în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti, şi este un eveniment cultural unic în România ca structură, concept şi amploare. Pavilionul Muzeal, cu lucrările de Tezaur ale maeştrilor artei româneşti, Pavilionul Central, cu lucrări ale mişcării artistice contemporane, Pavilionul Internaţional şi programul educaţional – Art Safari Kids formează conceptul unic al Pavilionului de Artă Bucureşti. Art Safari a înregistrat 165.000 de vizitatori în primele şase ediţii. Mai multe detalii: www.artsafari.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.