Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea care modifică un alineat al unui articol din ordonanţa de urgenţă a Guvernului 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel autoturismele care practică transportul alternativ pot avea maximum nouă locuri, inclusiv locul conducătorului auto, nu maxim cinci locuri, inclusiv locul conducătorului auto, cum era până acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Actul normativ promulgat modifică articolul 19 litera a) din ordonanţa de urgenţă a Guvernului 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto.
 
Prevederea este ca „autoturismele cu care se efectuează transport alternativ trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: a) au maximum 9 locuri, inclusiv locul conducătorului auto.

În forma de până acum a OUG menţionată era stipulat ca: „autoturismele cu care se efectuează transport alternativ trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: a) au maxim 5 locuri, inclusiv locul conducătorului auto”.

Proiectul de lege iniţiat de PSD a fost adoptat decizional de Camera Deputaţilor pe 30 iunie şi trimis la promulgare pe 6 iulie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.