Preşedintele american Donald Trump i-a spus omologului său rus Vladimir Putin, într-o convorbire la telefon, că doreşte să evite o cursă a înarmării costisitoare cu Rusia şi China şi că speră la progrese în negocieri cu privire la controlul armamentului, a anunţat Casa Albă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a discutat cu Putin despre programul nuclar iranian, a anunţat la rândul său Kremlinul.

”Necesitatea eforturilor comune în vederea menţinerii stabilităţii regionale şi a regimului mondial al neproliferării nucleare au fost subliniate de amebele părţi”, a anunţat preşedinţia rusă într-un comunicat.

Casa Albă nu menţionează deloc Iranul, subliniind însă că cei doi lideri au discutat de asemenea despre mijloace de a învinge pandemia covid-19 şi despre continuare redeschiderii economiei mondiale.

Washingtonul consideră că Beijingul este necesar să se alăture negocierilor Statelor Unite cu Rusia în vederea semnării unui pact menit să înlocuiască Tratatul New START, care expiră în februarie.

Un diplomat chinez de rang înalt a întredeschis luna aceasta uşa acestei ipoteze, anunţând că Beijingul este încântat să ia parte la negocieri cu privire la controlul armamentului cu Washingtonul şi Moscova, cu condiţia ca Statele Unite să-şi reducă arsenalul nuclear la un nivel similar arsenalului chinez, de aproximativ 20 de ori mai mic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.