Procurorii generali dintr-un grup de state americane, între care Texas, investighează Apple pentru posibila încălcare a legislaţiei referitoare la protecţia consumatorilor, potrivit unui document obţinut de Tech Transparency Project, transmis CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentul arată că Divizia de Protecţie a Consumatorilor a biroului procurorului general din Texas ”este implicată într-o investigaţie multi statală referitoare la posibila încălcare de către Apple a legii privind practicile comerciale înşelătoare din Texas.

Investigaţia a fost declanşată pentru a fi luate măsuri, iar biroul anticipează că va avea loc un litigiu.

Documentul nu detaliază obiectul investigaţiei, iar legea privind practicile comerciale înşelătoare din Texas se referă la o gamă largă de posibile încălcări ale drepturilor consumatorilor.

Acţiunile Apple au scăzut joi cu peste 4%.

Apple este investigată pentru probleme legate de concurenţă în Statele Unite şi în străinătate, iar directorul general al companiei va fi audiat luni în Congres, alături de şefii altor companii mari de tehnologie.

Un purtător de cuvânt al biroului procurorului general din Texas a declarat că regulile interne nu îi permis să comenteze despre investigaţii aflate în desfăşurare.

Un purtător de cuvând al Apple nu a răspuns imediat solicitării de comentarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.