Autoritatea de supraveghere internă a Departamentului de Justiţie a deschis joi investigaţii referitoare la utilizarea forţei de către agenţi federali în Portland, Oregon, şi Washington, în timpul protestelor recente împotriva violenţei poliţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectorul general Michael Horowitz a spus că biroul său lansează o investigaţie referitoare la acuzaţiile că agenţi federali au folosit o forţă excesivă împotriva unor protestatari paşnici în Portland şi o evaluare separată a acţiunilor întreprinse împotriva protestatarilor din Lafayette Square, situată în apropierea Casei Albe, pe 1 iunie.

În ultimele zile, parlamentari democraţi au trimis o scrisoare prin intermediul căreia au cerut o investigaţie, pe fondul îngrijorărilor că procurorul general William Barr şi secretarul pentru Securitate Internă Chad Wolf folosesc agenţi federali pentru ”a suprima activităţi protejate de Primul Amendament”.

Primul Amendament al Constituţiei americane protejează dreptul de partiicipare la adunări paşnice.

Horowitz a spus că se va coordona cu autoritatea de supraveghere internă din Departamentul de Securitate Internă în timpul investigaţiei sale referitoare la folosirea excesivă a forţei în Portland, o anchetă solicitată de procurorul SUA din Districtul Oregon, pe lângă democraţii din Camera Reprezentanţilor.

Casa Albă nu a comentat imediat anunţul. Un purtător de cuvânt al Federal Protective Service, parte a Departamentului de Securitate Internă, a refuzat să comenteze o investigaţie în curs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.