Un număr de 45 de civili şi talibani au fost ucişi miercuri în atacuri aeriene ale forţelor de securitate guvernamentale care au avut loc în Afganistan, potrivit autorităţilor locale, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ali Ahmad Faqir Yar, guvernatorul districtului Adraskan din provincia estică Herat, a declarat că printre morţi se află cel puţin opt civili.

“45 de oameni au fost ucişi în atacurile aeriene efectuate de forţele de ssecuritate din zona Kham Ziarat. Între cei ucişi se află talibani”, a spus Yar.

Nu este clar câţi dintre ceilalţi 35 erau civili şi câţi membri ai talibanilor.

Ministerul Apărării din Afganistan a anunţat că investighează acuzaţiile că există victime civile în urma atacurilor forţelor afgane în regiune.

”Rezultatele investigaţiei vor fi comunicate publicului şi presei. Forţele de Securitate pentru de Apărare Naţională au responsabilitatea de a proteja vieţile şi proprietăţile oamenilor, în acest sens foloseasc toate oportunităţile şi facilităţile şi nu vor cruţa niciun efort”, se arată în comunicatul ministerului.

Habib Amini, un oficial local din districtul învecinat Guzara, a confirmat incidentul şi că 45 de oameni au murit, iar alţii răniţi.

Un purtător de cuvânt al forţelor Statelor Unite în Afgaistan a spus că acestea nu au participat la atacurile aeriene de miercuri.

Statele Unite îşi reduc prezenţa în Afganistan în cadru unui acord cu talibanii încheiat în februarie, al cărui rol a fost de a facilita negocierile oficiale pentru pace între insurgenţi şi guvernul afgan. Progresele au fost împiedicate însă de dezacordurile legate de eliberarea prizonierilor cerută de talibani şi de creşterea violenţelor din ţară, iar discuţiile nu au început încă.

Qari Muhammad Yousuf Ahmadi, un purtător de cuvânt al talibanilor, a afirmat într-un comunicat că două atacuri aeriene au provocat moartea a opt civili şi au rănit alţi 12.

Doi oficiali locali au confirmat că au avut loc două runde de atacuri aeriene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.