Un număr de 50 de muncitori ai celui mai mare angajator din Brăila s-au infectat cu coronavirus, prefectul judeţului, Cătălin Boboc făcând apel la muncitori să-şi ia toate măsurile de protecţie pentru ca virusul să nu se răspândească şi pentru a nu se ajunge în situaţia ca fabrica să trebuiască să fie închisă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit prefectului judeţului Brăila, Cătălin Boboc, în ultimele zile, 50 de muncitori ai unei fabrici de cablaje auto din Brăila care numără 3400 de angajaţi au fost confirmaţi cu coronavirus.

”Cel mai mare angajator din Brăila are 50 de angajaţi infectaţi, cei mai mulţi sunt în spital. Dar este vorba despre faptul că sunt foarte mulţi contacţi, e o instituţie foarte bine, ei vin de peste tot din judeţ, călătoresc cu mijloacele de transport în comun. De o săptămână păstrăm legătura cu conducerea fabricii, au luat măşti, au luat viziere, însă oamenii sunt cei care trebuie să respecte regulile şi dincolo de fabrică”, a declarat prefectul de Brăila, Cătălin Boboc.

Boboc a adăugat că speră să nu se ajungă în situaţia ca fabrica să fie închisă.

”Impactul economic e foarte mare, e vorba şi de impactul social, sunt 3400 de angajaţi, 3400 de familii din tot judeţul Brăila. Degeaba autorităţile fac eforturi să controleze lucrurile, dacă oamenii nu respectă măsurile. Dacă după ce pleacă poliţistul aruncaţi masca, nu păcăliţi pe nimeni. Fac apel la toţi cei care lucrează aici, la familiile lor, apăraţi-vă sănătatea şi locurile de muncă până la urmă. Dacă nu vă protejaţi, nu anunţaţi DSP-ul atunci când e cazul, dacă lucrurile escaladează, vom fi obligaţi să luăm măsura închiderii fabricii”, a mai declarat prefectul Cătălin Boboc.

În Brăila, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 39 de cazuri noi de infecţie cu coronavirus. Potrivit grupului de comunicare strategică, Brăila a ajuns să numere 464 de cazuri de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.