Viceliderul deputaţilor PMP Petru Movilă a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban prin care le cere ca, din suma de aproape 80 de miliarde alocată României şi anunţată de şeful statului după summitul UE, cinci miliarde euro să fie folosite pentru construirea Autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Din 80 miliarde de Euro, 5 trebuie să ajungă la Autostrada Iaşi - Tg. Mureş! În cursul zilei de ieri, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că la summit-ul Uniunii Europene, României i-a fost alocată suma de 79,9 miliarde de euro, bani care vor fi redirecţionaţi în sănătate, educaţie, comunităţi locale, conform declaraţiei acestuia. Astăzi i-am transmis o scrisoare deschisa dl. preşedinte Iohannis, dl. Ludovic Orban, premierul României, dl. Lucian Bode, ministrul Transporturilor prin care le-am solicitat alocarea cu prioritate a întregii sume necesare pentru construcţia Autostrăzii Iaşi - Tg. Mureş, în cel mai scurt timp posibil”, a scris Petru Movilă miercuri pe Facebook.
 
El a adăugat că prea mulţi ani au trecut în care oamenii au fost amăgiţi cu promisiuni. 
 
„Au trecut prea mulţi ani de amânări, de amăgiri şi de promisiuni  nefondate. Regiunea Moldovei şi Iaşul, au nevoie de autostradă ca de aer. Pandemia de coronavirus ne-a afectat foarte tare, iar investiţia înseamnă locuri de muncă, atragerea de investitori şi posibilităţi noi de dezvoltare. Fac apel la toată clasa politică locală să înţeleagă că acum este momentul să acţionăm împreună. Nu este cazul să se întâmple ca în celelalte dăţi, când apelurile mele au rămas fără niciun răspuns. Dacă ratăm şi această oportunitate, nu se ştie care va fi parcursul construcţiei Autostrăzii Iaşi - Tg. Mureş”, a conchis Movilă.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi dimineaţă, după ce liderii UE au ajuns la un acord pe tema pachetului de relansare economică post-coronavirus, că România a obţinut fonduri în valoare de 79,9 miliarde de euro.
 
Suma va fi folosită pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a moderniza marile sisteme publice, dar o parte semnificativă din aceşti bani vor fi folosiţi pentru relansare, pentru revigorare economică, a mai explicat şeful statului.

Senatul a adoptat marţi, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 105/2020 pentru completarea Legii 291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, Autostrada Unirii. Au fost modificate printr-un amendament PSD termenele pentru finalizarea celor două tronsoane.

„Termenul/Termenele pentru finalizarea efectivă a construcţiei, recepţionarea şi deschiderea circulaţiei pentru cele două tronsoane sunt 31 decembrie 2024 pentru tronsonul Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ, respectiv, 31 decembrie 2026 pentru tronsonul Târgu Mureş-Târgu Neamţ”, arată amendamentul admis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.