Dame Vivienne Westwood s-a închis într-o colivie de trei metri înălţime, purtând un costum galben-canar, protestând faţă de extrădarea co-fondatorului WikiLeaks Julian Assange, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creatoarea şi femeia de afaceri a protestat în faţa Old Bailey din Londra. 

 

Dame Vivienne a afirmat că vrea să-l scoată pe Julian Assange "din colivie". 

Assange se află în prezent în închisoarea de maximă securitate Belmarsh din sud-estul Londrei. 

Protestul, la care au participat în jur de 20 de persoane, a fost organizat de lui Vivienne Westwood, Joe Corre, care este co-fondator al Agent Provocateur.

Dame Vivienne, în vârstă de 79 de ani, a afirmat că s-a îmbărcat în galben pentru că pe vremuri canarii erau folosiţi de mineri pentru a detecta scurgerile de gaze. 

Ea a spus: "Când un canar murea, toţi ieşeau. Julian Assange este într-o colivie şi trebuie să iasă. Nu-l extrădaţi în America". 

Statele Unite spun că Assange este vinovat de piratarea şi publicarea unor informaţii militare, dar el pretinde că acest caz este unul politic.

Departamentul american al Justiţiei şi-a consolidat acuzaţiile formulate împotriva australianului Julian Assange, în vârstă de 49 de ani, fondatorul site-ului WikiLeaks, pe care-l acuză de faptul că a pus în pericol surse din serviciile americane de informaţii, prezentând noi elemente potrivit cărora acesta ar fi recrutat hackeri şi ar fi conspirat în vederea unor intruziuni pe calculatoare ale unui stat membru NATO. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.