Netflix a anulat producţia unui serial în Turcia care pune în scenă un personaj gay, din cauză că nu a obţinut autorizaţie din partea guvernului pentru filmări, a indicat marţi scenaristul serialului, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scenaristul Ece Yorenc a confirmat pentru AFP informaţiile apărute în presă potrivit cărora serialul "If Only" a fost anulat. 

"Din cauza unui personaj gay, autorizaţia pentru filmări nu a fost acordată pentru serial şi este foarte îngrijorător pentru viitor", a declarat duminică Yorenc pentru revista de actualitate culturală Altyazi Fasikul.

Potrivit lui Altyazi Fasikul, Netflix a refuzat să respecte solicitarea Înaltului Consiliu al audiovizualului turc (RTŕśK) de a elimina personajul din scenariu, alegând să anuleze proiectul în loc să accepte cenzura. 

Netflix nu a confirmat şi nici nu a dezminţit tentativele de cenzură cu privire la serialul anulat.                

"Rămânem profund ataşaţi de abonaţii noştri şi de comunitatea creativă din Turcia", au decarat responsabilii platformei într-un comunicat. 

Această polemică intervine în momentul în care responsabili şi publicaţii apropiate gruvernului turc intensifică afirmaţii anti-LGBT.           

În aprilie, şeful Direcţiei Afacerilor Religioase, Ali Erbas, a făcut o legătură între homosexualitate şi boală. Şi marca franceză Decathlon s-a confruntat în iunie cu boicot în Turcia pentru că a publicat mesaje de susţinere în favoarea LGBT. 

Un proiect de lege care prevede un control crescut al conţinutului reţelelor de socializare a fost prezentat marţi în Parlamentul turc. Potrivit observatorilor, viitoarea lege va permite guvernului limitarea apariţiei susţinătorilor LGBT online.

Turcia este una dintre puţinele ţări musulmane unde homosexualitatea nu este reprimată prin lege. Dar homofobia şi transfobia sunt răspândite în ţară iar asociaţiile LGBT sunt supuse agresiunilor şi discriminărilor. 

Pride March din Istanbul, care aduna mii de persoane, este de altfel interzis de mai mulţi ani. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.