Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, s-a întalnit, marţi, la sediul MApN, cu Dennis Göge, noul vicepreşedinte pentru Europa Centrală şi de Est al companiei Lockheed Martin, pentru a discuta despre stadiul programelor de înzestrare a Armatei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MApN, au fost abordate subiecte referitoare la stadiul implementării programelor de înzestrare aflate în derulare cu această companie, precum şi cele aflate în etapa de operare şi suport precum avionul multirol F-16, sistemele sol-aer PATRIOT, lansatorul multiplu de rachete cu bătaie mare - HIMARS, radarele de mare distanţă sau radare pentru supraveghere la înălţimi mici şi medii.

”Ministrul Ciucă a subliniat importanţa cooperării dintre compania Lockheed Martin şi operatorii din industria de apărare din România, în vederea asigurării securităţii aprovizionării şi a transferului de tehnologie pentru mentenanţa şi producerea echipamentelor militare în ţara noastră. De asemenea, a evidenţiat potenţialul pe care România îl are în domenii-cheie pentru dezvoltarea noilor echipamente militare precum tehnologia informaţiei şi a punctat disponibilitatea MApN de a sprijini programe comune de cercetare şi dezvoltare în domeniul tehnologiilor militare de înaltă performanţă”, a transmis MApN.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.