Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunţă că legăturile aeriene cu ţările care au un coeficient de infectare cu SARS-COV-2 mai mic decât cel raportat de România la o sută de mii de locuitori pot fi reluate, lista ţărilor urmând a fi actualizată la începutul fiecărei săptămâni, în funcţie de evoluţia epidemologică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„La nivelul statelor terţe, mă refer la statele non-UE, Comisia Europeană a emis o serie de recomandări privind relaxarea restricţiilor de circulaţie a persoanelor. Ce înseamnă aceste recomandări, cum interpretăm aceste recomandări? Nu se poate zbura spre şi dinspre niciun stat terţ, non-UE, pentru care Comisia Europeană nu a emis o recomandare privind relaxarea restricţiilor de circulaţie a persoanelor. În consecinţă, Institutul Naţional de Sănătate Publică propune CNSU, CNSU aprobă, iar Autoritatea Aeronautică Civilă Română emite acele note privind posibilitatea reluării zborurilor spre şi dinspre anumite state. Celelalte destinaţii rămân suspendate până la o nouă recomandare a Comisiei Europene, respectiv până în fiecare zi de luni a săptămânii. Astăzi, noi în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă am emis o hotărâre care stă la baza Hotărârii de Guvern adoptată astăzi în baza Legii 137 şi anume INSP săptămânal, în fiecare zi de luni, va actualiza lista ţărilor pentru care se instituie măsura carantinării ţinând cont de acel coeficient - număr de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile - acolo unde acest indicator va fi mai mic decât indicatorul României nu este obligatorie carantinarea, în consecinţă, implicit zborurile pot fi reluate spre şi dinspre aceste destinaţii” a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, marţi, într-o intervenţie telefonică la Digi 24. 
Acesta a precizat că în prezent două state membre ale Uniunii Europene – Austria şi Slovacia – au decis să rupă legăturile aeriene cu România din cauza ratei marei de infectare raportată de România, iar zborurile spre şi dinspre Portugalia şi Suedia sunt de asemenea anulate.
 
„La nivelul Uniunii Europene, în prezent, nu putem zbura în Austria şi Slovacia şi nu permitem efectuarea de zboruri spre şi dinspre Portugalia şi Suedia, aceste două, ţări au un coeficient ai mare decât al României” a mai afirmat ministrul Transporturilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.