Edilul Sectorului 6 Gabriel Mutu a declarat că pierderea lui Robert Negoiţă este o mare dezamăgire pentru PSD, iar acesta uită că a fost susţinut de social-democraţi încă din anul 2012 pentru poziţia de primar. Mutu a adăugat că Negoiţă va avea o mare surpriză să constate că electoratul PSD nu îl va vota la alegerile locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru PSD, pierderea lui Robert Negoiţă înseamnă o mare dezamăgire, în primul rând, inclusiv pentru electoratul pe care noi îl avem. Eu cred că Robert Negoiţă va avea o surpriză poate chiar mai mare la nivelul Sectorului 3 să constate că electoratul tradiţional al PSD nu va urma persoana domniei sale, aşa cum se aşteaptă să se întâmple. Mai mult decât atât, intenţia de vot la nivelul primarului general în sectorul 3 rămâne fermă pentru Gabriela Firea. Bineînţeles că ar fi fost frumos să rămânem în echipă, aşa cum am candidat în 2016”, a afirmat Gabriel Mutu luni la Digi 24.

Acesta i-a reamintit lui Robert Negoiţă faptul că a avut de la bun început susţinerea PSD pentru funcţia de primar, iar organizaţia social-democrată din care făcea parte a avut cei mai mulţi consilieri generali.

„Din păcate, colegul meu uită de unde a plecat în 2012, uită că a avut susţinerea PSD şi fără PSD nu ar fi câştigat poziţia de primar în anul 2012. Uită de echipa care s-a format la nivelul Capitalei în 2016. Şi mai uită ceva – pe tot parcursul mandatului 2016-2020 domnia sa a avut tot sprijinul primarului general şi sprijinul Consiliului General, mai ales că organizaţia din care provenea domnia sa a avut cei mai mulţi consilieri generali”, a explicat Mutu.

Primarul Sectorului 6 nu a exclus o alianţă cu Pro România la alegeri, la nivelul consiliilor locale şi consiliul general. 

„Noi am spus foarte clar că suntem deschişi pentru o alianţă cu Pro România. Credem că este absolut firesc să consolidăm voturile pentru un candidat unic pe partea stângă. Categoric din sondajele de opinie, orice varaintă care ar putea fi luată în discuţie, indică faptul că la nivelul Capitalei şi celor şase sectoare, cu o mică excepţie, candidatul PSD are prima intenţie de vot. Bineînţeles că la nivelul listelor politice pentru consiliile locale şi Consiliul General acolo se pot purta discuţii concrete astfel încât ambele partide să obţină rezultatul scontat”, a mai spus Gabriel Mutu.

Acesta a vorbit de varianta în care vor exista candidaţi comuni pentru poziţiile de primar general, edili de sectoare, cât şi consiliile locale şi Consiliul general.

„Nu, eu mă refer la varianta în care avem candidaţi pentru fotoliul de primar, în baza unei alianţe politice, inclusiv la nivelul consiliilor locale sau a consiliului general. Noi tindem să mergem pe o variantă de alianţă politică atât pentru consiliile locale, cât şi pentru consiliul general, cât şi pentru poziţia de primar de sector şi primar general, a conchis Mutu.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat, joi, înfiinţarea Partidului Bucureşti 2020, al cărui slogan este ”Politică. Altfel”. Negoiţă afirmă că 99% ar trebuie să fie administraţie şi muncă şi doar 1% politică, nu aşa cum fac marile partide în prezent. Anterior, Negoiţă a anunţat că nu va mai candida din partea PSD.

PSD a trimis Prefecturii Bucureşti o solicitare pentru încetarea mandatului de primar al lui Robert Negoiţă, după ce acesta a anunţat înfiinţarea unui nou partid. PSD invocă prevederile legale referitoare la pierderea mandatului, în momentul părăsirii firmaţiunii din partea căreia a fost ales.

La începutul lunii iulie, liderul Pro România Victor Ponta a anunţat că partidul va avea candidaţi proprii la alegerile locale peste tot în ţară, începând cu municipiul Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.