Un consorţiu condus de Alstom, cu compania taiwaneză de proiectare CTCI, a încheiat un contract pentru faza a doua a lucrărilor de extindere a liniei 7 de metrou din Taipei, contract evaluat la aproape 424 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consorţiul condus de Alstom, cu compania taiwaneză de proiectare CTCI, a încheiat un contract pentru faza a doua a lucrărilor de extindere a liniei 7 de metrou din Taipei. Contractul este evaluat la aproape 424 milioane euro, din care partea Alstom este de aproximativ 248 milioane euro. Faza 1, care a fost atribuită de către Departamentul E&M Systemwide pentru sisteme de tranzit rapid al guvernului Taipei City (SEMPO) în 2018, a fost extinsă pentru a oferi pasagerilor o experienţă integrată pe noua linie de metrou, acoperind 13,3 km suplimentari cu 13 noi staţii, în faza a doua”, arată Alstom într-un comunicat.

Când se va finaliza complet, la sfârşitul anului 2028, linia de metrou cu capacitate medie, în lungime de 22,8 kilometri, cunoscută şi sub denumirea de Wanda Zhonghe Shulin Line, va conecta mai bine Taipei City şi New Taipei City.

Conform contractului, compania Alstom va fi responsabilă de proiectarea, furnizarea, producerea, testarea şi punerea în funcţiune a 16 trenuri Metropolis complet automatizate, cu patru vagoane, sistem de semnalizare CBTC Urbalis 400, sistem SCADA, precum şi panouri mobile de protecţie pe peroane.

Trenurile vor fi fabricate în fabrica Taubaté a Alstom din Brazilia, în timp ce sistemul de semnalizare va fi livrat de unităţile din Saint-Ouen (Franţa) şi Bangalore (India). Alstom şi CTCI vor realiza împreună gestionarea proiectelor şi integrarea sistemului. CTCI va furniza lucrări de cale, energoalimentarea, echiparea depourilor, sistemele de telecomunicaţii şi de emitere a biletelor.

“Linia 7 de metrou, care se intersectează cu alte cinci linii, va schimba complet experienţa de călătorie pentru pasagerii din Taipei”, a declarat Ling Fang, vicepreşedinte senior al Alstom pentru regiunea Asia-Pacific.

Metrourile Alstom circulă în Amsterdam, Barcelona, Londra, Paris şi Singapore. Alstom are o experienţă de peste 65 de ani în producţia de trenuri de metrou, a vândut peste 17.000 de vagoane de metrou care operează în 55 de oraşe din întreaga lume şi transportă 30 de milioane de pasageri în fiecare zi.

 În Taiwan, Alstom oferă sisteme de semnalizare pentru toate liniile de metrou din Taipei, cu excepţia uneia, şi furnizează în prezent un sistem automatizat de semnalizare (de tip driverless) pentru linia de metrou Taichung Green. În 2017, Alstom a câştigat primul său proiect de tramvaie în Taiwan, furnizând cea mai recentă versiune a tramvaiului Citadis către linia de tramvai Kaohsiung, faza a doua.

Alstom oferă o gamă completă de echipamente şi servicii, de la trenuri de mare viteză, metrouri, tramvaie şi autobuze electrice, până la sisteme integrate, servicii personalizate, infrastructură, controlul traficului şi soluţii de mobilitate digitale. În anul fiscal 2019/2020, Alstom a înregistrat vânzări de 8,2 miliarde euro şi a contabilizat comenzi în valoare de 9,9 miliarde de euro. Având sediul principal în Franţa, compania Alstom este prezentă în peste 60 de ţări şi are 38.900 de angajaţi.

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.