Un bărbat înarmat, deghizat în şofer care face livrăride la FedEx, l-a ucis prin împuşcare pe fiul unei judecătoare federale din Statele Unite şi l-a rănit prin împuşcare pe soţul acesteia, într-un atac la domiciliul acestora, la New Jersey, scrie presa americană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoarea Esther Salas nu a fost rănită, potrivit ABC News.

Fiul magistratei, Daniel Anderl, în vârstă de 20 de ani, a fost ucis în momentul în care a deschis uşa, potrivit ABC şi CNN.

”A fost împuşcat în inimă”, a declarat primarul din North Brunswick, Francis "Mac" Womack, un prieten al judecătoarei, citat de ABC.

Soţul lui Esther Salas, Mark Anderl, un avocat şi un fost procuror, se afla într-o stare critică, dar stabilă, după ce a fost operat, potrivit publicaţiei New Jersey Globe.

Biroul FBI de la Newark a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că ”anchetează cu privire la un atac armat care a avut loc la domiciliul judecătoarei Esther Salas" şi că se află în căutarea unui suspect.

Bărbatul înarmat se pare că purta o uniformă de şofer FedEx, potrivit unor surse din cadrul forţelor de ordine.

Mobilul crimei era necunoscut imediat.

”Ca judecătoare, ea primea ameninţări cu moartea din când în când, dar toată lumea spune că nu a primit recent”, a declarat primarul la ABC.

Judecătoarea Salas, în vârstă de 51 de ani, este prima femeie hispanică promovată judecătoare federală în districtul New Jersey. Ea a fost numită de către preşedintele Barack Obama în 2010.

”O cunosc bine pe Salas şi pe soţul său şi am fost mândru să o recomand preşedintelui Obama în vederea nominalizării la tribunalul federal din New Jersey”, a declarat într-un comunicat, citat de presă, senatorul din New Jersey Bob Menendez.

”Mă rog pentru judecătoarea Salas şi familia sa şi pentru ca cei care sunt de vină în acest act îngrozitor să fie arestaţi rapid şi trimişi în faţa justiţiei”, a adăugat el.

Judecătoarei i s-a repartizat un recurs colectiv depus de un grup de investitori Deutsche Bank care afirmă că banca nu a supravegheat bine clienţi consideraţi de risc mare, între care investitorul financiar Jeffrey Epstein, acuzat de exploatarea sexuală a unor minore şi care s-a sinucis anul trecut în închisoare.

Esther Salas a judecat mai multe cazuri foarte mediatizate şi a prezidat în 2014 procesul cu privire la fraudă al lui Teresa Giudice, o eroină a reality-show-ului "Real Housewives of New Jersey" şi al soţului acesteia Joe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.