Clădirea în care funcţionează Club A şi Cafe Godot (Blănari nr. 14) şi cea din Strada Baltagului nr. 17 au intrat în proces de consolidare, anunţă luni Primăria Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Clădirea în care funcţionează Club A şi Cafe Godot (Blănari nr. 14) şi cea din Strada Baltagului nr. 17 au intrat în proces de consolidare, alături de alte clădiri cu risc seismic din Capitală”, conform Primăriei Municipiului Bucureşti.

 “Am început această lucrare mult-aşteptată! Locatarii sunt în curs de relocare. Din ‘89 şi până acum 2 ani, s-au consolidat DOAR 20 de clădiri cu bulină. Iar echipa mea, în doar 2 ani, a pus în siguranţă 200 de imobile, a consolidat 10 clădiri, 10 faţade şi se lucrează în alte zeci. Continuăm programul amplu de reducere a riscului seismic, început în anul 2016 la iniţiativa mea. Echipa de la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a început deja relocarea tuturor proprietarilor din alte două imobile pericol public. Unul dintre ele este blocul din strada Blănari nr. 14, unde funcţionează celebrul Club A dar şi Cafe Godot. Intră în consolidare după ce în ultimii ani i s-a schimbat încadrarea seismică de mai multe ori, unii considerând riscul seismic o joacă. Ultima expertiză, din anul 2018, a confirmat că imobilul cu 40 de apartamente este pericol public, încadrat în clasa I de risc seismic. Colegii mei au iniţiat în SICAP o procedură de achiziţie publică pentru a proiectare şi execuţie iar contractul a fost semnat cu un antreprenor privat”, declară primarul general, Gabriela Firea:

Locatarii din blocul vechi de peste 85 de ani sunt relocaţi deja în apartamentele de necesitate, costurile fiind suportate de primărie.

În paralel, au început procedurile de mutare a proprietarilor din strada Baltagului nr. 17. Toate cele 12 familii vor locui în apartamente de necesitate pe toată durata lucrărilor de consolidare.

De asemenea, Administratia pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a atribuit alte patru contracte pentru reproiectarea lucrărilor de consolidare. Imobilele vizate sunt toate încadrate în clasa I de risc seismic: Bd. Carol I nr. 63, Bd. Nicolae Bălcescu nr. 32-34, strada Batiştei nr. 5 şi Calea Victoriei nr. 101.

De asemenea, sunt în pregătire documentele pentru atribuirea contractelor de reproiectare în cazul clădirilor din strada Boteanu nr. 3A+B şi strada Franceză nr. 9.

Pentru aceste imobile au fost realizate şi proceduri de expropriere în cazul proprietarilor care au refuzat consolidarea.

Au fost deja aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea lucrărilor de consolidare în cazul clădirilor din strada Mihai Vodă nr. 13 şi strada Sf. Vineri nr. 7. Se lucrează acum la documentaţia pentru achiziţia lucrărilor de proiectare, mai anunţă Primăria.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.