Candidatul USR-PLUS la şefia Consiliului Judeţean Iaşi, deputatul Marius Bodea, susţine că spitalul mobil de la Leţcani trebuie să salveze vieţi, nu cariere politice, acuzând totodată “spectacolul hilar“ pus în scenă, duminică, de miniştrii Costel Alexe şi Nelu Tătaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul Marius Bodea a afirmat, într-un comunicat de presă, că “incompetenţa“ şefului CJ Iaşi, Maricel Popa, nu justifică în niciun fel “cinismul“ şefului PNL Iaşi, Costel Alexe, care “s-a afişat din raţiuni electorale alături de ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru pe amplasamentul spitalului modular“.

“Spectacolul pus în scenă de Costel Alexe şi ministrul Sănătăţii la Leţcani, în locul unde ar trebui să funcţioneze un spital dedicat COVID-19, este hilar, în condiţiile în care guvernanţii ar trebui să fie cei care fac ceva concret, fiind la putere şi având pârghii instituţionale pentru a mişca lucrurile în sprijinul cetăţenilor. Incompetenţa şefului CJ Maricel Popa nu justifică sub nicio formă cinismul lui Alexe. Spitalul mobil trebuie să salveze vieţi, nu cariere politice“, a declarat deputatul Marius Bodea.

Totodată, el consideră că “ministrul Defrişării Pădurilor, Costel Alexe, duce o luptă cu Maricel Popa pe tema inexistentului spital modular din calcule politice“.

Deputatul Bodea a susţinut că “agitaţia“ liberalului Costel Alexe nu scuză “incompetenţa crasă de care a dat dovadă actuala conducere a judeţului Iaşi în implementarea proiectului care trebuie să sprijine sistemul medical din Moldova în lupta împotriva COVID-19“.

”Investiţia în spitalul mobil constituie o adevărată efigie a unui mandat eşuat în fruntea judeţului de către administraţia pesedistă condusă de Maricel Popa. Pentru spitalul mobil, Popa s-a încuscrit cu Ionel Arsene de la Neamţ şi s-a aruncat într-o aventură cu mult peste capacităţile sale administrative şi profesionale, o aventură al cărei eşec îl vedem astăzi în toată splendoarea sa. Popa a dat în boala megalomaniei şi s-a văzut ctitor de spital din containere, sperând că-şi va salva cu acest obiectiv in extremis mandatul“, a afirmat deputatul Marius Bodea.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că spitalul modular de la Iaşi, amenajat de Consiliul Judeţean, ar trebui să funcţioneze ca secţie exterioară a unui spital din Iaşi şi că ministerul nu poate da aviz unei entităţi care deocamdată nu există.

Nelu Tătaru a inspectat, duminică, împreună cu ministrul Mediului, Costel Alexe, amplasamentul de la Leţcani, judeţul Iaşi, unde au fost aduse 20 din cele 100 de containere pentru spitalul modular, cei doi miniştri arătându-se nemulţumiţi de stadiul lucrărilor.

Tătaru a spus că este "cam întârziată" această construcţie şi că au trecut deja patru luni de când s-au pornit demersurile cu spitalul modular de la Iaşi.

"Nu există vreo entitate medicală căreia să-i dai aviz de funcţionare. Sunt patru luni de când s-a pornit demersul cu spitalul modular de la Iaşi. Noi nu ştim în ce constă viitorul spital modular de la Iaşi. El trebuie să funcţioneze ca secţie exterioară a unui spital deja existent. Sunt atâtea spitale în subordinea Consiliului Judeţean. Cred că s-a greşit calea. Se poate da aviz când acea unitate corespunde din punct de vedere medical. Nu există în acest moment o entitate", a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a declarat că nu a venit la Iaşi pentru a-l trage de urechi pe şeful CJ Iaşi, Maricel Popa, ci pentru a aşeza nişte lucruri din punct de vedere medical.

La rândul său, ministrul Mediului Costel Alexe, care este şi liderul PNL Iaşi, l-a acuzat pe şeful CJ Iaşi, Maricel Popa, că nu i-a permis accesul în curtea Parcului Expoziţional Transagropolis, unde este amplasat spitalul modular, poarta fiind încuiată la ora sosirii celor doi miniştri.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, susţine că spitalul modular de la Iaşi se va face, în ciuda piedicilor politice, şi că îi va invita la inaugurare pe miniştrii Costel Alexe şi Nelu Tătaru, care au acuzat, duminică, întârzieri în derularea proiectului. ”Sunt în derulare tot felul de proceduri legale, dar şi tehnice şi nu cred că este locul oportun pentru vizite cu caracter strict politic. Acolo nu sunt copaci de tăiat şi nici capre negre de împuşcat”, afirmă Popa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.