Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, acuză Executivul că a luat de la administraţia locală pe care o conduce, prin Hotărâre de Guvern, un teren cu o suprafaţă de 110 hectare pe care urma să se dezvolte un proiect imobiliar despre care edilul susţine că a fost promovat pe plan internaţional. Florea anunţă că va ataca în contencios administrativ Hotărârea de Guvern, că va cere într-un proces civil în instanţă banii investiţi, în cuantum de 2 milioane de euro şi că va cere Avocatului Poporului să atace la CCR decizia Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că ”somează public” Guvernul pe care l-a catalogat drept ”cinic, laş şi mincinos” şi despre care susţine că  a luat ”samavolnic” un teren de 110 hectare din administrarea Consiliului Local al Sectorului 5 să renunţe la acest demers.

”Acest proiect a fost prezentat de noi împreună cu Banca Mondială, cu Camera de Comerţ Româno-Germană, cu BERD, la cele mai mari târguri imobiliare de profil”, a adăugat Daniel Florea. 

În acest context, edilul a anunţat că va ataca în contencios administrativ Hotărârea de Guvern, că va cere într-un proces civil în instanţă banii investiţi, în cuantum de 2 milioane de euro şi că va cere Avocatului Poporului să atace la CCR Hotărârea Guvernului prin autorităţile locale din Sectorul 5 li se revocă dreptul de administrare asupra terenului de 110 hectare, iar terenul trece în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

”Acest proiect era în practică şi ne-am bătut noi singuri joc de el. Îl rog pe domnul preşedinte Iohannis să mă primească în audienţă şi mai ales să nu dea jos haina imparţialităţii. (..) Eu o să mă bat în instanţă, am făcut deja toată documentaţia, luni voi depune la Curtea de Apel la secţia de contencios atacarea Hotărârii de Guvern, voi depune la instanţa civilă să ne dea banii înapoi pentru că sunt milioane de euro pe care le-am cheltuit şi toată această documentaţie a costat şi timp şi bani şi voi face şi o sesizare către Avocatul Poporului pentru a ataca la CCR Hotărârea de Guvern. O să mă bat cu ei cât va f nevoie, o să-i bat”, a declarat Daniel Florea. 

Primarul Sectorului 5 susţine că terenul se află în zona Măgurele şi că pentru acesta există Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unui drum, a peste 14.000 de locuinţe pentru tineri, dar şi că există de ani de zile aprobarea pentru ridicarea în zonă a unei maternităţi, a unei săli polivalente, a unui bazin olimpic de înot iar pe 50 de hectare ar urma să fie amenajat un parc, al doilea ca mărime din Capitală, după Herăstrău. În plus, Florea acuză că Ministerul Apărării, care a primit în administrare terenul, nu poate folosi pentru dezvoltare şi că mai are în zonă teren pe care nu a făcut nimic.

”În acest moment, Ministerul Apărării, care deţine restul terenului, încă aproximativ 300 de hectare, care este absolut gol, nu a făcut nimic pe aceste terenuri,  schimb ni l-a luat nouă pe ăsta care are cu el gata drum şi aprobări pentru locuinţe, sală polivalentă, maternitate, bazin olimpic de înot. Ce nevoie avea de suta noastră de hectare dacă pe 300 ale lor nu au făcut nimic? Făceam un oraş în oraş (...) începusem implementarea lui. S-a ales praful de locuinţe pentru 40.000 de oameni, s-a ales praful de inelul median al capitalei, s-a ales praful de maternitate de bazin olimpic, de parc de 50 de hectare. (...) în acest moment au furat 60 de milioane de euro care ar fi trebuit să vină anual din impozite şi taxe către bugetul sectorului 5, au furat un drum şi practic timpul oamenilor, au furat bani care au fost investiţi până acum au furat locuinţele tinerilor, au furat dreptul la un mediu sănătos-  acel parc de 50 de hectare, a furat şansa a dezvoltare a 20.000 de oameni din zona respectivă care trăiesc sub nivelul sărăciei”, a afirmat Daniel Florea.

Edilul a explicat că ”în maxim patru ani ar fi fost gata” proiectul.

”Au intrat într-o campanie electoral devastatoare pentru administraţia locală”,  a mai spus Florea.

Întrebat cât s-a cheltuit pentru acest proect, Daniel Florea a spus ”cam 8 milioane de lei cu siguranţă”.

”Cred că depăşim 2 milioane de euro numai din studii, Banca Mondială, toate aceste lucruri pe care le-am promovat, fără să pune la socoteală toate chestiile pe care le-am făcut cu aparatul propriu, pentru că multe dintre lucrurile acestea au fost făcute, ca să minimizăm cheltuielile, cu aparatul propriu al Primăriei”, a afirmat edilul.

Florea a precizat că sunt ”mari investitori” internaţionali şi companii recunoscute care s-au arătat interesaţi de acest proiect care ar fi urmat să se dezvolte în baza unui parteneriat public-privat supervizat de BERD.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.