Un spital modular cu 38 de paturi a fost operaţionalizat în curtea Spitalului Elias din Bucureşti, acesta fiind dotat cu toată aparatura necesară. Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că spitalul va putea primi pacienţi începând de marţi, după ce s-au alocat ventilatoare din rezerva de stat. Premierul a mulţumit Asociaţiei ”Dăruieşte viaţă” care a făcut posibilă ridicarea spitalului modular, celor 250.000 de români care au donat, dar şi sutelor de firme care s-au implicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Ludovic Orban a fost, sâmbătă după-amiază, la Spitalul Elias, în curtea căruia a fost operaţionalizat un spital modular, la iniţiativa Asociaţiei ”Dăruieşte viaţă”.

”Mulţumesc Asociaţiei «Dăruieşte viaţă», doamnei Oana Gheorghiu, doamnei Carmen Uscatu, celor 250.000 de români care au participat la sistemul de donare prin SMS şi sutelor de firme care au participat la realizarea acestei secţii modulare. Este o realizare a unor oameni cu suflet, a unor oameni care, fără să le ceară nimeni, odată cu declanşarea pandemiei, au avut iniţiativa de a realiza o secţie care să fie folositoare în cazul creşterii numărului de persoane infectate şi care să fie dispobilibă pentru tratarea pacienţilor”, a afirmat, âmbătă, premierul Ludovic Orban. 

Premierul a explicat că sunt 38 de paturi – 14 pentru persoane în stare gravă, cu ventilatoare, injectomate, monitoare, 14 paturi sunt pentru persoane aflate într-o stare intermediară şi 10oaturi sunt pentru persoane cu simptome, suspecte de a fi infectate cu noul coronavirus.

”Am luat decizia de a aloca rapid toate echipamentele necesare din stocul de rezervă pentru a asigura punerea în funcţiune cât mai rapid a acestesi secţii externe. Sperăm ca de marţi dimineaţă să poată să primească pacienţi care necesită tratare la Terapie Intensivă”, a mai afirmat premierul.

Vicepreşedintele Asociaţiei ”Dăruieşte viaţă”, Oana Gheorghiu, a scris pe Facebook că spitalul modular a fost complet echipat, dar că era nevoie de ventilatoare şi a fost necesar să i se scrie direct premierului pentru ca acestea să fie trimise spitalului.

”Spitalul Modular nr 1 Elias va fi folosit pentru scopul pentru care a fost construit: tratarea pacienţilor cu forme grave de COVID. Pentru asta a fost nevoie să îi scriem premierului, în condiţiile în care dl Raed Arafat anunţa ieri seară iminenta mutare a pacienţilor din Bucureşti, care au nevoie de terapie intensivă, către alte oraşe. Spitalul este complet echipat, dotat cu gaze medicale, instalaţie de filtrarea a aerului, staţie de clorinare a apei, instalaţie de sterilizare a instrumentarului medical, laborator, rampe medicale mobile, paturi, noptiere, trolere medicale, instalaţie de apelare asistente, control acces şi detectoare de incendiu, infuzoare şi perfuzoare, barbotoare şi multe alte lucruri. Singurele echipamente pe care statul român trebuia să le pună la dispoziţie sunt ventilatoarele şi monitoare şi,  se pare că după intervenţia primului ministru, acestea s-au găsit în rezerva statului şi au fost aduse la spitalul modular personal de domnul Raed Arafat”, a scris Orana Gheorghiu pe Facebook.

Potrivit acesteia, tot ce a lipsit spitalului modular, până în acest moment, a fost implicarea autorităţilor.

”Nu ne întrecem cu nimeni şi nu are mare importanţă cine ce a făcut, dar din respect pentru cei peste 250.000 de donatori şi peste 500 de companii fără de care acest spital nu ar fi existat, este important să spunem că el era funcţional, echipat complet, conform proiectului iniţial. Din donaţii. Tot ce i-a lipsit până azi a fost implicarea autorităţilor. Azi în sfârşit şi-au făcut treaba”, a mai scris Oana Gheorghiu.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat, vineri seară, că în spitalele care internează pacienţi cu coronavirus în Bucureşti nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.