Autorităţile britanice au anunţat sâmbătă că, pentru un timp, nu vor mai comunica numărul deceselor asociate Covid-19 înregistrate zilnic, după ce Guvernul a dat ordin să fie făcută o analiză a calculelor, temându-se că bilanţul a fost exagerat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mulţi oameni de ştiinţă au spus că felul în care Public Health England (PHE), agenţia guvernamentală responsabilă cu gestionarea focarelor de infecţie, calculează numerele în Anglia înseamnă că ele pot fi denaturate în comparaţie cu alte părţi ale Marii Britanii.

„În prezent, măsurătoarea deceselor zilnice cuprinde toţi oamenii care au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus şi care, de atunci, au murit, fără a fi făcută o separare între momentul în care au fost testaţi şi data la care au decedat”, se arată într-un mesaj publicat pe site-ul Guvernului britanic, citează Reuters. „Au existat afirmaţii că lipsa unui prag ar putea denatura numărul deceselor zilnice din prezent. Astfel, vom suspenda publicarea cifrelor zilnice până ce acest lucru va fi rezolvat”.

Marea Britanie este considerată cea mai afectată ţară europeană din cauza pandemiei, cu peste 45.000 de decese. 

Guvernul a spus că o comparaţie la nivel internaţional este greşită, pentru că fiecare ţară înregistrează diferit decesele asociate Covid-19.

Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a comandat vineri o analiză a raportării PHE, după ce personalităţi din mediul academic au spus că pacienţii care au fost diagnosticaţi cu Covid-19, dar care au fost trataţi cu succes, vor fi în continuare incluşi în lista deceselor asociate coronavirusului „chiar dacă suferă un infarct ori sunt loviţi de un autobuz trei luni mai târziu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.