Liderul USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău, susţine că Alianţa USR-PLUS îşi propune să recupereze electoratul care s-a dus către preşedintele Klaus Iohannis după europarlamentare, dar şi să ia din electoratul PNL, ”dezamăgit de PSD-izarea partidului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cosette Chichirău a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că între PNL şi PSD nu mai există diferenţe în privinţa comportamentului faţă de cetăţeni, ea adăugând că “avem un clan al baronilor PSD-PNL care se extinde şi ne sfidează“.

“Nu mai putem face vreo diferenţă între PNL şi PSD. Oricum ideologic nu ştiam dacă mai sunt diferenţe, dar acum vedem că nu există diferenţe în privinţa comportamentului faţă de cetăţeni. Am văzut cazul Narcizei Nedelcu (fosta şefă a Oficiului de Cadastru Iaşi - n.r.). La câteva zile după ce s-a votat proiectul Fără Penali în Funcţii Publice în Camera Deputaţilor, am văzut-o condamnată penal definitiv şi pusă din nou şefă la Cadastru. În cele din urmă, Narciza Nedelcu a renunţat, dar PSD şi PNL ar fi trebuit să ia decizia corectă ca o astfel de persoană să nu mai ajungă vreodată în funcţie. Avem un clan al baronilor PSD-PNL care se extinde şi ne sfidează. Este corupţie pe faţă, nu mai sunt contracte ascunse“, a afirmat liderul USR Iaşi, Cosette Chichirău.

Ea a precizat că ţinta USR-PLUS în prima fază este recuperarea electoratului care a votat cu Klaus Iohannis la prezidenţiale.

“USR-PLUS îşi va recupera electoratul de la europarlamentare care s-a dus către preşedintele Klaus Iohannis, apoi vom recupera din electoratul PNL dezamăgit de PSD-izarea partidului“, a mai spus Chichirău.

La rândul său, deputatul Marius Bodea, candidatul USR-PLUS la şefia Consiliului Judeţean Iaşi, a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că baza electorală a PNL este undeva la 20 la sută, iar creşterea de anul trecut a liberalilor s-a datorat lui Rareş Bogdan la europarlamentare şi preşedintelui Klaus Iohannis la prezidenţiale.

Totodată, Bodea a susţinut că la Iaşi asistăm la o “PNDL-izare“ şi că lupta se anunţă “chiar mai crâncenă“ decât în vremea cât PSD era condus de Liviu Dragnea.

“Prin deschiderea largă a uşilor PNL pentru primarul Mihai Chirica, prin aducerea pe bandă rulantă a primarilor PSD la PNL, prin menţinerea valului de fini, veri, cumetri, şoferi în detrimentul unor oameni competenţi, ne aducem aminte de metehnele PSD-iste pe care le-am blamat atâţia ani. Nu pentru asta au stat românii în stradă luni în şir, pe frig, viscol sau caniculă, să se trezească azi că sunt conduşi de un PSD reîncarnat. Nu cred că membrii liberali au muncit atâţia ani ca să voteze PSD-işti pe listă. În PNL nu au intrat doar primari PSD, ci şi membri PSD din siajul lui Mihai Chirica“, a afirmat Marius Bodea.

Deputatul Bodea a adăugat că în urmă cu un an Dragnea era urcat în dubă pentru a fi dus la Penitenciarul Rahova, dar că obiceiurile de tip PSD nu au dispărut, acestea fiind preluate de PNL.

“Eram la PNL atunci şi ne bucuram că România intră pe un drum bun şi se desprinde de trecutul PSD-ist şi de aceste acţiuni mafiote ale administraţiei. Însă lupta României dusă atâţia ani cu obiceiurile PSD nu este nici pe departe terminată“, a mai spus deputatul Marius Bodea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.