Angela Merkel sărbătoreşte vineri, la summitul de la Bruxelles, împlinirea vârstei de 66 de ani şi a primit numeroase cadouri, iar premierul portughez Antonio Costa a împlinit tot vineri vârsta 59 de ani, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2014, Merkel şi-a sărbătorit a 60-a aniversare la un summit european la care un jurnalist i-a cântat, într-o conferinţă de presă, "Happy birthday".

De această dată, conducătoarea celei mai înfloritoare economii de pe continent era îngrijorată, la sosirea la summitul de două zile, la care a apreciat că are să fie ”foarte, foarte dificil” să se ajungă la un acord asupra planului de relansare economică europeană în valoare de 750 de miliarde de euro împotriva crizei covid-19.

”Negociem toţi cu multă energie, dar trebuie să spun că diferenţele sunt în continuare foarte, foarte mari şi nu pot să spun dacă vom ajunge încă de această dată la un acord”, a declarat ea presei la sosire.

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a oferit câteva sticle de vin alb Bourgogne, pe care Merkel îl apreciază în mod special.

Premierul italian Giuseppe Conte a fost surprins în imagini pozând-o pe Merkel împreună cu premierul Antonio Costa, care a împlinit vineri 59 de ani.

Angela Merkel a primit şi alte cadouri din partea liderilor europeni, însă nimic nu arată că ar putea pleca de la Bruxelles cu un acord asupra planului de relansare şi asupra bugetului UE pe şapte ani drept cadou.

Summitul a avut consecinţe şi asupra vieţii private a premierului danez Mette Frederiksen, care şi-a devansat cu două zile, din cauza reuniunii, căsătoria cu realizatorul Bo Tengberg.

”Plec în luna de miere la summitul european de la Bruxelles”, a scris ea vineri pe reţele de socializare şi a postat o imagine în care apare la bordul unui avion către capitala belgiană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.