Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, este de părere că formaţiile din Liga 1 au cadrul legal şi toate condiţiile să ducă la capăt sezonul, în pofida situaţiei de la Dinamo, unde şase jucători au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Liga 1, în momentul de faţă, din punctul meu de vedere are toate condiţiile să se desfăşoare în continuare, are la dispoziţie cadrul legal ca să îşi încheie această competiţie în siguranţă. Mai sunt foarte puţine etape, mai sunt trei etape, măcar până la finalul campionatului le-aş sugera să încerce pentru a putea termina încheia acest sezon să revenim la acel cadru sau să preluăm din regulile descrise acolo", a declarat Ionuţ Stroe, pentru Telekom Sport.

El s-a declarat îngrijorat nu numai de numărul cazurilor din fotbalul şi din sport ci şi de ceastă răspândire comunitară a virusului.

”E un duş rece pentru fotbal dar şi pentru sport dar cred că în acest moment putem să înţelegem mai bine şi să învăţăm din această experienţă nu tocmai plăcută. Viaţa trebuie să meargă înainte, mie îmi plac competiţiile desfăşurate şi terminate pe teren, trebuie să ne adaptăm şi să respectăm regulile descrise”, a afirmat el.

Joi dimineaţă, şase dinamovişti au fost diagnosticaţi cu CODIV-19 şi au fost izolaţi de restul grupului, urmând a fi supuşi tratamentelor specifice. Alexandru Răuţă, Mihai Popescu şi Ştefan Fara au ajuns la spitalul "Matei Balş" după ce au acuzat mai multe dureri. În schimb, Filip Mrzljak, Ricardo Grigore şi Vali Lazăr se simt mai bine decât colegii lor. LPF a decis să reprogrameze următoarele două partide ale celor de la Dinamo.

Sezonul competiţional 2019/2020 ar urma să se încheie la 5 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.