Premierul olandez Mark Rutte a spus vineri că ”nu este optimist” cu privire la posibilitatea unui acord asupra relansării economice a Uniunii Europene la summitul de la Bruxelles, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu nu sunt optimist, dar nu se ştie niciodată”, a declarat el vineri postului NOS, la sosirea la acest summit consacrat viitorului buget al Uniunii Europene şi unui plan de ralansare economică în valoare de 750 de miliarde de euro împotriva crizei covid-19.

Olanda cere ca statele membre care beneficiază de fonduri din acest plan de relansare economică să accepte, în schimb, să-şi reformeze piaţa muncii şi sistemul pensionării, între altele.

Olanda se află în fruntea unui grup de state UE, ”frugalii”, care se opun oricărui transfer de fonduri fără condiţii stricte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.