Un incendiu de pădure a izbucnit joi, în apropiere de Sounio, o staţiune balneară situată la sud-est de Atena, au anunţat pompieri, care au recomandat evacuarea a patru localităţi, ca măsură de precauţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a izbucnit joi după-amiaza, în departamentul Laurium, unde pini au luat foc, la 60 de kilometri de Atena, potrivit aceleiaşi surse.

Emblematicul templu antic al lui Podeison, din secolul al V-lea î.e.n., situat la Capul Sounio, nu este ameninţat, potrivit pompierilor.

Ministrul Protecţiei Civile Nikos Hardalias s-a dus la faţa locului pentru a coordona eforturile pompierilor şi voluntarilor în vederea circumscrierii incendiului.

Două avioane şi patru elicoptere bombardiere cu apă, dar şi aproximativ 50 de pompieri au fost trimişi la luptă împotriva sinistrului, alimentat de rafale slabe de vânt, de 20-28 de kilometri pe oră.

Incendiile de pădure sunt frecvente în Grecia vara, unde temperaturile sunt foarte mari, de peste 30 de grade Celsius.

În 2018, un incendiu fără precedent - cel mai sângeros de decenii în Grecia - a ucis 101 oameni şi a făcut scrum majoritatea caselor de la Mati, o staţiune balneară situată la aproximativ 40 de kilometri nord-est de Atena.

Aproximativ 20 de oficiali din cadrul autorităţilor locale şi fostului Guvern de stânga al lui Alexis Tsipras, aflaţi la putere atunci, au fost inculpaţi cu privire la infracţiuni de omor din culpă şi neîndeplinirea datoriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.