Forţele terestre, Marina şi aviaţia taiwaneze au efectuat joi exerciţii cu tiruri reale, simulând respingerea unei invazii, un lucru care arată hotărârea insulei de a-şi proteja democraţia, subliniază preedinta taiwaneză Tsai Ing-wen, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avioane de vânătoare de tip F-16 au efectuat raiduri, iar tancuri de asalt au lansat rachete cu scopul de a distruge ţinte dispuse pe o plajă.

Aproximativ 8.000 de membri ai armatei au luat parte la aceste exerciţii anuale, organizate pe o fâşie de coastă situată în apropiere de Taichung, în centrul insulei.

Tsai Ing-wen, realeasă triumfal preşedintă în ianuarie, după ce a promis să ţină piept Chinei, a făcut o prioritate din modernizarea armatei.

Taiwanul a alocat anul trecut Apărării cel mai mare buget din ultimii zece ani.

China consideră Taiwanul drept o provincie renegată şi nu exclude să recurgă la forţă pentru a readuce insula sub tutela sa. Beijingul şi-a multiplicat exerciţiile militare în apropierea insulei după realegerea lui Tsai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.