Cotidianul britanic The Guardian a anunţat miercuri că va reduce până la 180 de locuri de muncă, între care 70 de posturi de jurnalişti, din cauza "şocului economic" cauzat de pandemia de coronavirus, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această restructurare "ar putea afecta până la 180 de posturi - 110 din cadrul serviciilor comerciale, publicitate şi de marketing iar 70 de redacţie", a precizat cotidianul de stânga pe site-ul său.                

Potrivit redactorului-şef Katharine Viner şi lui Annette Thomas, director general al Guardian Media Group, societatea care editează cotidianul, pandemia a dus la "perspective financiare nesustenabile", care se reflectă într-o cifră de afaceri în scădere de mai bine de 25 de milioane de lire sterline (27,6 milioane de euro) la bugetul anual. 

The Guardian este cea mai recentă publicaţie care anunţă restructurări din cauza pandemiei, care a dus la o scădere a vânzărilor fizice şi a veniturilor din publicitate. 

Pe 7 iulie, grupul de presă britanic Reach, proprietar al tabloidelor Daily Mirror şi Daily Express, a anunţat suspendarea a 12% din efectivele sale, adică în jur de 550 de posturi.                

Deja angajat într-un plan de economisire a 800 de milioane de lire sterline (886 de milioane de euro), BBC a precizat din luna iunie că trebuie să facă economii de 125 de milioane de lire sterline (140 de milioane de euro) din cauza crizei sanitare. 

Grupul audiovizual public britanic şi-a anunţat intenţia de a desfiinţa 660 de locuri de muncă la posturile locale, în cadrul unui plan de economii şi de dezvoltare digitală. 

În comparaţie cu alţi concurenţi, The Guardian nu a adoptat pentru site-ul său un model economic cu plată, lăsând conţinutul său integral în consultare liberă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.