Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost interpelat în timp ce se plimba, la Palatul Tuileries, împreună cu soţia sa Brigitte, escortaţi de membri ai serviciului de securitate, în seara Zilei Naţionale, de către un grup de persoane, dintre care unele s-au prezentat ca fiind ”veste galbene” şi care l-au întâmpinat cu fluierături şi scandând ”Macron, demisia!”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În înregistrări video postate pe reţele de socializare, este surprins un grup mic care înconjoară cuplul prezidenţial.

O persoană îi strigă în mod reptate”Desfiinţaţi BRAV”.

Brigada motorizată de reprimare a violenţelor (BRAV) este o unitate de poliţie alcătuită atât din poliţişti din cadrul unor comapnii de intervenţie, specializaţi în menţinerea ordinii publice, cât şi din motociclişti însărcinaţi să-i deplaseze rapid dintr-un loc în altul.

Emmanuel Macron încearcă să-i răspundă că ”nu preşedintele Republicii face asta!” şi-i cere să rămână ”cool” şi ”să nu strige”.

”De 18 luni suntem cool”, îi răspunde bărbatul.

Preşedintele a fost interogat cu privire la multe alte subiecte.

Trecători şi-au exprimat uimirea faţă de faptul că Patrick Balkany - condamnat la închisoare cu executarea - dansează la un festival muzical sau că Gérald Darmanin a fost numit ministru de Interne.

”Aţi pus în Guvern un ministru de Interne presupus violator”, a acuzat unul dintre ei.

”Am răspuns adineauri”, îi spune Macron, referindu-se la un interviu pe care l-a acordat un pic mai devreme cu ocazia Zilei Naţionale.

În imagini, Macron este surprins evident iritat de faptul că este interpelat fără să poată răspundă criticilor.

El urează în mod ironic mulţimii un ”14 iulie fericit” şi adaugă ”poţi răguşi, există  democraţie”, după care discută cu un grup mic.

”Fiţi cool, e sărbătoare, mă plimb cu soţia mea, iar voi mă interpelaţi”, spune el.

”Sunteţi angajatul meu”, îi răspunde un interlocutor.

Discuţia s-a liniştit până la urmă. ”Aud sentimentul de nedreptate”, i-a spus şeful statului francez.

Principalul său interlocutor, virulent de-a lungul întregii discuţii, i-a mulţumit preşedintelui pentru că s-a oprit.

”Vă mulţumesc că ne-aţi acordat timp, dar nu votez cu dumneavoastră”, i-a spus el. Bărbatul pare uimit el însuşi. ”Nici măcar nu-l pot blestema”, exclamă el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.