Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a afirmat, marţi, că este inacceptabil preşedintele Iohannis să pună în seama Parlamentului numărul de cazuri pozitive din ultimele zile şi susţine că ”PSD nu tergiversează nimic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În mod inadmisibil, preşedintele dă vina pe Parlament pentru prostiile Guvernului său. Este inacceptabil ca preşedintele Iohannis să pună în seama Parlamentului numărul de cazuri pozitive din ultimele zile”, a afirmat, marţi, Robert canzaiciun, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat că ”virusul este real, iar autorităţile trebuie să acţioneze”.

”E nevoie de o lege a carantinei în mod clar. Nimeni nu spune că nu trebuie restrânse anumite drepturi şi libertăţi pentru a controla pandemia, dar dacă Constituţia ne dă voie. Trebuie o lege pentru a ne asigura că restrângerea lor nu se face în mod abuziv, după bunul plac al Guvernului Orban sau oricare Guvern ar veni la putere. PSD nu tergiversează nimic. Când domnul Iohannis era în week-end, vă reamintesc că Parlamentul lucra până la 4 dimineaţa. Parlamentarii PSD au fost aici pentru a repara prostiile din proiectul de lege al Guvernului Orban”, a mai declarat Cazanciuc.

Potrivit acestuia, ”e nevoie de pârghii pentru ca autorităţile să poată preveni pandemia, dar trebuie să fie garanţii că nu vor fi abuzuri discreţionare”.

Întrebat când va fi votată legea, preşedintele interimar al Senatului a răspuns: ”Când vom avea garanţia că legea va apăra pe toată lumea. Suntem în Parlament şi vom sta astăzi cât va fi nevoie pentru a găsi soluţii pentru a proteja cetăţenii. Dacă azi vom găsi soluţiile în acord cu decizia CCR, poate să fie şi astăzi, cu siguranţă”.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat dur marţi, PSD, declarându-se siderat de modul în care social-democraţii reacţionează în Parlament în cazul legii carantinei, ceea ce în opinia sa dovedeşte cinism exagerat.

Conform preşedintelui, tergiversarea legii poate costa viaţa a sute de români, el cerând finalizarea legii, în condiţiile în care pandemia de COVID-19 este cea mai gravă din ultimul secol şi., din păcate, şi în România efectele devin din ce în ce mai vizibile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.