Autorităţile chineze au inculpat 23 de persoane cu privire la modificarea ilegală a unei construcţii, în urma surpării unui hotel folosit ca loc de carantină, soldată cu 29 de morţi şi 42 de răniţi, scrie marţi presa de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotelul Xinjia, cu 66 de camere, în oraşul de coastă Quanzhou din provincia Fujian (est), s-a surpat la 7 martie, iar între dărâmături au fost prinse zeci de persoane trimise în carantină după ce au călătorit în zone puternic afectate de noul coronavirus.

O anchetă oficială a descoperit că trei etaje au fost adăugate în mod ilegal structurii originale - de patru etaje - şi că oficiali din domeniul securităţii au prezentat în complicitate cu proprietarul rapoarte false despre imobil, potrivitpostului CCTV.

”Măsuri penale executorii” au fost luate împotriva a 23 de persoane implicate în lucrări, iar oficiali locali sunt vizaţi de anchete cu privire la presupuse fapte de corupţie în legărură cu surparea, potrivit CCTV.

Primarul din Quanzhou, Wang Yongli, a fost mustrat cu privire la faptul că nu şi-a respctat îndatoririle, dar şi alţi zece funcţionari, au anunţat marţi, într-un comunicat, reprezentanţi ai luptei împotriva corupţiei în provincia Fujian.

O renovare a primului etaj al hotelului era în curs, după ce a început înainte de Anul Nou lunar, care a căzut la 25 ianuarie anul acesta.

Muncitori i-au semnalat proprietarului imobilului deformarea unui pilon cu puţin înainte de surparea clădirii, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de urgenţă.

Toate persoanele care se aflau în hotel au fost testate negativ cu covid-19, potrivit cotidianului Quanzhou Evening News.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.