Camera Deputaţilor, a adoptat decizional marţi proiectul de lege 31/2020, care cuprinde şi amendamentul solicitat de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, urmare a situaţiei din judeţul Alba, unde o pensionară nu şi-a primit drepturile la pensie cuvenită, din vina unei erori a funcţionarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Intervenţia legislativă pe care am făcut-o în calitate de deputat liberal, impune termenul de prescripţiepe perioada nedeterminată, înlăturând prevederea prescripţiei generale la 3 ani. De-a lungul mandatului de parlamentar, prin intermediul petiţiilor, unii cetăţenii mi-au reclamat existenţa unor situaţii în care, deşi aveau de primit sume de bani de la Casa Naţională de Pensii, aceştia nu şi-au mai putut valorifica dreptul din cauza intervenirii termenului general de prescripţie, cu toate că eroarea aparţinuse organului administrativ”, a afirmat liderul deputaţilor PNL Florin Roman, potrivit unui comunicat de presă al PNL remis marţi News.ro.
 
Liberalul a precizat că este revoltător cazul pensionarei din judeţul Alba.
 
„Ultimul caz revoltător, adus la cunoştinţa publicului, este cel al unei pensionare din judeţul Alba care a fost nedreptăţită în ceea ce priveşte dosarul său de pensie, mai precis punerea în plată a deciziei de pensionare pentru limită de vârstă. Astfel, după ce iniţial a depus documentele pentru a se pensiona anticipat, iar peste doi ani, la împlinirea vârstei legale de pensionare, a depus un nou dosar, dar, din cauza unei erori materiale, nu s-a procesat corect această modificare a statutului de pensionar pentru limită de vârstă”, a completat Roman.
 
El mai spune că, „timp de 16 ani, în loc să primească o pensie mai mare, la care avea tot dreptul, pensionara respectivă a primit o pensie mai mică. ​Chiar dacă eroarea a fost descoperită, recalcularea sumelor pe care trebuia să le primească s-a făcut doar pentru ultimii trei ani, atât cât prevede termenul general de prescripţie şi nu pentru cei 16 ani de când primise decizia de pensionare pentru limită de vârstă”.
 
Florin Roman a adăugat că prin amendamentul său a fost eliminată condiţionarea faţă de termenul general de prescripţie, în aşa fel încât să nu mai conteze cât timp a curs de la data la care trebuia să intre în plată respectiva pensie şi până la constarea greşelii din dosarul de pensionare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.