Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că, ”în loc să se lamenteză şi să dea vina pe alţii, Guvernul Iohannis-Orban ar trebui să ia măsuri de prevenţie mai degrabă decât de coerciţie”. Tăriceanu se referă la acordarea de măşti celor care au nevoie, la testarea uturor celor care vin în România din ”zone roşii” şi la testarea prin sondaj a celor care vin din alte zone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă enervează maximum mirarea asta falsă pe care o afişează guvernanţii când se raportează creşteri ale numărului de infectaţi cu coronavirus. Oare la ce se aşteptau ei după ce viaţa a revenit cât de cât la normal? În condiţiile în care oamenii au început să circule cu transportul în comun, să se întâlnească cu alte persoane pe care nu le-au putut vedea în perioada de stare de urgenţă sau să călătorească, nu era de aşteptat ca numărul să crească?! Sunt sute de mii de români care au fost surprinşi în străinătate de măsurile de izolare şi acum s-au întors acasă. Deci alte posibile surse de infectare. În loc să se lamenteze şi să dea vina pe alţii, guvernul Iohannis-Orban ar trebui să ia măsuri de prevenţie mai degrabă decât de coerciţie. Asta înseamnă să dea celor care au nevoie măşti de protecţie. Au instituit obligaţia de a purta măşti în spaţii închise, dar nu au fost în stare să dea celor defavorizaţi măştile pe care sunt obligaţi să le dea”, a scris, marţi, pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta se mai referă la testarea tuturor cetăţenilor care intră în România din zone roşii şi la testarea prin sondaj pe cei care vin din alte zone.

”Asta înseamnă şi să dea ei un exemplu de comportament şi să respecte ei primii propriile măsuri de protecţie. Asta înseamnă şi să regândească campania de educare în valoare de sute de milioane de lei. E clar că doar îndemnul «purtaţi masca» nu este suficient! Inspiraţi-vă de la campania care descurajează oamenii să fumeze şi poate o să aveţi şi rezultate. Nu mai daţi banii degeaba pe campanii plictisitoare! Şi după ce faci toate astea poţi să aplici legea pentru cei care nu o respectă. Dar aplici legea şi Constituţia, şi nu legea bunului plac”, a mai scris Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.