Guvernul britanic şi-a prezentat planurile după ieşirea efectivă a Regatului Unit din Uniunea Europeană, la sfârşitul anului, într-un document de 206 pagini care acoperă toate aspectele comerţului cu Uniunea, pentru a le permite întreprinderilor şi privaţilor să se pregătească, indiferent dacă încheie sau nu un acord cu UE cu privire la viitoarea relaţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În paralel cu o vastă campanie publicitară - intitulată ”Nou start al Regatului Unit. Haidem” (”The UK's new start: let's get going”), Guvernul conservator al lui Boris Johnson a publicat acest document de 206 pagini care acoperă toate aspectele comerţului cu UE, de la importul-exportul de diamante brute la sticlele pentru băuturi.

Documentul confirmă abordarea treptată a Londrei în domeniul controlului la frontieră al bunurilor importate din UE în prima parte a lui 2021.

Controalele vor viza toate bunurile începând din iulie 2021.

Ministrul de stat Michael Gove, însărcinat cu acest dosar, consideră că această publicare reprezintă o ”etapă importantă care le dă întreprinderilor certitudinea şi direcţia de care au nevoie pentru a se pregăti.

”A venit timpul pentru noul nostru start, pentru a îmbrăţişa un nou destin mondial”, a declarat el în Camera Comunelor.

Campania de informare care vizează publicul a început încă de luni în presa britanică.

Turiştilor li se recomandă să-şi facă o asigurare completă şi să verifice dacă se aplică taxe de călătorie în drumul către ţările europene.

Proprietarilor de animale de călătorie li se recomandă să le ducă la veterinar cu patru luni înainte de data plecării.

De la data oficială la care regatul a părăsit Uniunea, la 31 ianuarie, acesta aplică încontinuare reglementările europene şi negociază cu Bruxellesul în speranţa unui acord de liber-schimb, însă divergenţele rămân importante între Londra şi Bruxelles.

Guvernul britanic a anunţat duminică o anvelopă în valoare de 705 milioane de lire sterlie (768 de milioane de euro) destinată frontierelor şi promite să le facă, până la orizontul lui 2025, ”cele mai eficiente (frontiere) din lume”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.