Patru noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate la DSP Buzău, alţi 14 angajaţi fiind suspecţi. Ministrul Nelu Tătaru a făcut, luni, o vizită instituţiei pentru a evalua situaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi am primit vizita domnului ministru care a dorit să verifice situaţia la DSP Buzău, cum suntem organizaţi, ce probleme avem şi ne-a asigurat de tot sprijinul domniei sale în greutăţile pe care le întâmpinăm. Până la acest moment nu am întâmpinat situaţii care să nu le putem face dar în cazul în care vom avea probleme vom avea sprijinul Ministerului”, a declarat, luni, directorul economic al DSP Buzău Daniela Dumitru.

După ce, la începutul lunii iulie, au fost confimate două cazuri de infectare cu coronavirus - directorul Cristina Ungureanu şi medicul epidemiolog Carmen Scântei - alţi patru angajaţi au fost confirmaţi cu coronavirus.

De asemenea, 14 angajaţi sunt suspecţi, rezultatul testelor fiind aşteptat luni.

”Fiind vorba despre o transmisie comunitară extinsă este greu să stabilim acum care a fost traseul epidemilogic. Căutăm, cu personalul care îl avem, să alternăm perioadele orare astfel încât să evităm extinderea acestei infecţii în rândul personalului. Avem 4 confirmaţi, dar avem şi 14 persoane cu suspiciune de infecţie care aşteptăm, să fie confirmate şi de laborator”, a declarat Daniela Dumitru.

Directorul economic al DSP Buzău a dat asigurări că laboratorul instituţiei funcţionează la capacitate normală, personalul care îl deserveşte nefiind afectat de infecţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.