Garda Naţională de Mediu a lansat comandamentul de vară, o acţiune care vizează extinderea numărului de controale pe litoral, pe perioada sezonului estival, iar în acest sens mai mulţi comisari din ţară au fost detaşaţi la malul mării. Ei vor verifica salubritatea plajelor şi modul în care se gestionează deşeurile generate la nivelul operatorilor economici

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu, lansarea comandamentului a avut loc luni, la sediul Comisariatului Judeţean Constanţa, în prezenţa unei delegaţii conduse de Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu, Mărioara Gătej, în colaborare cu Administraţia Naţională „Apele Române”, reprezentată de directorul general Erwin Molnar.

În vederea susţinerii acestei acţiuni, Comisariatul General al GNM a dispus detaşarea mai multor echipe de comisari din ţară, în scopul suplimentarii efectivelor Comisariatului Judeţean Constantă.

Echipele de control vor verifica respectarea stării de salubritate a plajelor şi a modului în care se gestionează deşeurile generate la nivelul operatorilor economici care operează plajele de pe litoral, existenţa şi funcţionarea sistemelor de preepurare ale apelor uzate evacuate, respectiv a punctelor de descărcare, respectarea legii costiere şi a protecţiei medicului.

De asemenea, comisarii vor fi implicaţi şi în acţiuni mai ample care necesită un număr mai mare de persoane decât are Comisariatul Judeţean Constanţa, cum ar fi transferuri de deşeuri, accidente de mediu, poluări accidentale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.