Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, după ce Marcel Ciolacu i-a cerut să participe la dezbaterile din Senat pe legea privind carantina, că este o modalitate de tergiversare a adoptării legii. ”Dacă cineva mă cheamă, ştiind că sunt de dimineaţă în Tulcea, la o dezbatere în Comisia Juridică, o face în mod perfid”, a afirmat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Asta este o formă de tergiversare a adoptării legii. Eu am vorbit cu preşedintele Senatului, în care mi-am exprimat foarte clar argumentele care au stat la baza elaborării proiectului şi solicitarea de a fi adoptat cât mai repede în forma care a ieşit de la Camera Deputaţilor. Camera Deputaţilor a adoptat-o foarte repede şi cred că şi Senatul trebuie să proceddeze la fel”, a declarat, vineri, laTulcea, premirul LudovicOrban, întrebat ce părere are despre faptul că Marcel Ciolacu i-a cerut să participe la dezbaterile din Senat pe legea privind carantina.

Orban a mai explicat că a dispus prezenţa reprezentanţilor Guvernului la dezbateri, acest lucru fiindu-i solicitat.

”Dacă cineva mă cheamă, ştiind că sunt de dimineaţă în Tulcea, la o dezbatere în Comisia Juridică,  o face în mod perfid”, a adugat premierul.

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu i-a cerut premierului Ludovic Orban şi ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu să participe la dezbaterile din Senat şi să stea faţă în faţă cu reprezentanţii CSM şi organizaţiile neguvernamentale de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

El a precizat că „virusul nu are culoare politică”, însă „prostia, neputinţa şi lăcomia sunt vopsite în galben”.

Preşedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc a declarat că proiectul Guvernului referitor la carantină şi izolare va fi dezbătut de Comisia juridică „atât timp cât va fi nevoie”. El a precizat că este necesar şi un aviz al CSM, dat fiind că este vorba şi despre proceduri judiciare. Senatorul PSD a mai spus că începând de sâmbătă va fi convocat plenul Senatului.

 
Senatul este for decizional pe proiectul de lege privind carantina şi izolarea. Propunerea legislativă a fost adoptată joi seara de Camera Deputaţilor, prim for sesizat. După votul în plenul Senatului, legea urmează să meargă la preşedintele României pentru promulgare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.