Grecia a impus vineri măsuri dure în vederea unei opriri a răspândirii noului coronavirus, în urma unei creşteri a infecţiilor în rândul turiştilor care intră în ţară prin punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria Promachonas, în nordul ţării, scrie presa greacă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, este necesar ca turiştii să prezinte un test ”negativ” de covid-19 înainte să intre în ţară pe la Promachonas.

Călătorii care intră în Grecia din motive ”neesenţiale” - adică turiştii - sunt obligaţi să prezinte un test nagativ de covid-19 la Vamă la Promachonas, a anunţat vineri după-amiaza un purtător de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas.

Este obligatoriu ca acest test să fie realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în Grecia.

Această măsură urmează să intre în vigoare de la marţi, 14 iulie, la ora locală 6.00 (şi ora României).

De asemenea, călătorii au obligaţia să completeze un ”Formular de localizarea pasagerilor” (PLF) cu 24 de ore înainte de sosirea în Grecia, a anunţat purtătorul de cuvânt.

Peste 300 de controale sunt programate în weekend în restaurante, baruri şi hoteluri în ţară, a anunţat el.

Aceste controale vizează să verifice respectarea protocoalelor împotriva covid-19.

Grecia a înregistrat o creştere a infecţiilor cu noul coronavirus de la începutul săptămânii - majoritatea cazurilor fiind turişti care au intrat în ţară prin punctul de trecere a frontierei Promachonas.

Potrivit televiziunii elene de stat ERT, la Promachonas circulă zvonuri cu privire la închiderea frontierei vineri seara.

”Acest lucru nu este adevărat”, a subliniat reporterul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.