Nouă persoane au fost arestate în urma unor confruntări în timpul unei manifestaţii la Atena împotriva unei noi legi care reglementează manifestaţiile, a anunţat poliţia greacă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţişti au tras cu gaze lacrimogene la o manifestaţie, la sediul Parlamentului, după ce un mic grup de tineri care purtau mască s-au îndepărat şi au aruncat cu cocteiluri Molotov. Şase poliţişti au fost răniţi, potrivit autorităţilor.

Aproximativ 12.000 de persoane - potrivit poliţiei - au participat joi la mai multe manifestaţii distincte, la Atena, la apelul partidelor comunist şi de stânga împotriva acestei legi adoptate joi seara - cu 187 de voturi de către cei 288 de deputaţi prezenţi.

Între noile reglementări se află o reducere a spaţiului în stradă acordat unor manifestaţii mici şi dreptul oliţiei de a interzice anumite manifestaţii - şi anume contramanifestaţii - din motive de securitate.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis consideră că aceste manifestaţii sunt necesare în vederea regelementării ”zecilor de manifestaţii mici” care obligă de obicei la închiderea centrelor oraşelor.

Partidele din opoziţie au acuzat Guvernul de faptul că ar căuta să pună căluş criticilor, în contextul în care se anunţă o puternică recesiune, exacerbată de izolarea impusă de epidemia covid-19.

ONG-ul de apărarea drepturilor omului Amnesty International (AI) şi-a exprimat îngrijorarea faţă de această lege.

Partidul Syriza (sfânga radicală), principala formaţiune de opoziţie, a crticiat folosirea forţei împotriva manifestaţiei, în mare parte paşnică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.