Ministrul Mediului, Costel Alexe, afirmă că modificările la Codul Silvic ar putea ajunge la vot final săptămâna viitoare, în Camera deputaţilor. Una dintre modificările preconizate este confiscarea vehiculelor utilizate pentru comiterea de infracţiuni silvice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Codul Silvic în variantă modificată ar putea intra la vot final, în Camera Deputaţilor, săptămâna viitoare. Unul dintre amendamente importante se referă confiscarea mijloacelor utilizate pentru comiterea de infracţiuni silvice, inclusiv a utilajelor şi/sau vehiculelor folosite”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Costel Alexe.

Potrivit acestuia, noua prevedere legală face parte din setul de măsuri pentru combaterea tăierilor ilegale din pădurile României.

”Astfel, pe lângă amendă şi cercetare penală, hoţii de lemne vor rămâne şi fără mijloacele pe care le folosesc pentru comiterea ilegalităţilor”, a mai afirmat Alexe.

Potrivit acestuia, setul de măsuri mai cuprinde înăsprirea sancţiunilor, încadrarea la infracţiune a oricărui furt de arbori, indiferent de cantitate, sau schimbarea etapizată a modului de comercializare a lemnului în România, din lemn pe picior în lemn fasonat.

Reprezentanţii USR solicită adoptarea, de urgenţă, în sesiunea extraordinară, a legilor de modificare a Codului Silvic, pentru evitarea sesizării Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) din cauza tăierilor ilegale de păduri din România.

Anterior, USR a reclamat un ”atac fără precedent în Parlament la adresa pădurilor”, afirmând că ”se încearcă preluarea controlului absolut al pieţei de lemn din România”, prin introducerea unui amendament care ar elimina articolul antimonopol din Codul Silvic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.