Rutierul britanic Christopher Froome, de patru ori câştigător al Turului Franţei (2013, 2015-2017), va părăsi la finalul sezonului echipa Ineos (fostă Sky), pentru care a concurat zece ani, şi va evolua, din 2021, la Israel Start-Up Nation.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Contractul actual al lui Chris se încheie în decembrie şi am luat decizia de a nu-l reînnoi. Facem acest anunţ mai devreme decât ar fi cazul, pentru a pune capăt speculaţiilor recente şi pentru a permite echipei să se concentreze pe sezonul care urmează. Chris a fost alături de noi de la început. Este un mare campion şi am împărtăşit multe momente memorabile de-a lungul anilor, dar cred că aceasta este decizia corectă pentru echipă şi pentru Chris. Având în vedere realizările sale în sport, Chris este dornic de a exista un singur lider de echipă în următorul capitol al carierei sale, ceea ce nu suntem capabili să-i garantăm în acest moment. O plecare de la echipa INEOS îi poate oferi această certitudine. În acelaşi timp, le oferă altor membri ai echipei noastre, oportunităţile de lider pe care şi ei le-au câştigat şi pe care le caută pe bună dreptate. Sunt încântat de talentul pe care îl avem în cadrul echipei în momentul actual şi toată concentrarea nostră colectivă este pe pregătirea sezonului. La fel ca toţi din acest sport, aşteptăm cu nerăbdare să începem competiţiile, luna viitoare", a declarat Dave Brailsford, patronul echipei, într-un comunicat oficial.

"A fost un deceniu fenomenal. Am reuşit atât de multe împreună şi acestea vor rămâne mereu în memoria mea. Aştept cu nerăbdare să experimentez noi provocări, pe măsură ce trec în următoarea fază a carierei mele, dar până atunci concentrarea mea este pe câştigarea unui al cincilea tur al Franţei cu echipa Ineos", a spus, la rândul lui, Froome.

La scurt timp după acest comunicat, echipa Israel Start-Up Nation a anunţat angajarea lui Chris Froome, din 2021.

"Putem realiza lucruri mari împreună”, a afirmat Froome, 35 de ani, în comunicatul viitoarei sale formaţii. Team-ul israelian susţine  chiar că rutierul britanic îşi va încheia cariera la Israel Start-Up Nation.

În carieră, Froome a câştigat şi Il Giro în 2018 şi La Vuelta în 2011 (după sancţionarea lui Juan José Cobo) şi 2017. El s-a alăturat Team Sky în 2010, după doi ani la echipa Barloworld şi un prim Tour de France disputat în 2008.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.