Poliţiştii şi procurorii DIICOT fac, joi, 34 de percheziţii în judeţul Suceava pentru destructurarea a trei grupări specializate în contrabandă cu ţigări, grupări la care ar fi aderat şi cetăţeni ucraineni. Un număr de 22 de persoane vor fi audiate în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Suceava şi poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, fac, joi, 34 de percheziţii în judeţul Suceava, într-o cauză vizând destructurarea a 3 grupări infracţionale organizate specializate în contrabandă în formă agravantă.

”În cauză s-a stabilit faptul că, în perioada septembrie 2019 – iulie 2020, pe raza judeţului Suceava au acţionat 3 grupări infracţionale ce aveau ca scop comiterea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară, prin introducerea acestor bunuri peste linia de frontieră adiacentă localităţii Costileva, com. Ulma, jud. Suceava. Astfel, la cele trei grupări formate pe structuri familiale au aderat mai mulţi cetăţeni ucraineni coordonaţi de un singur individ care avea rolul de a procura ţigaretele şi de a coordona şi desfăşura activitatea de introducere a acestora peste linia de frontieră”, arată DIICOT.

După ce ţigările erau aduse în România, o parte dintre membrii celor 3 grupări le preluau din zona de frontieră şi le transportau la depozitele aflate în localitatea Costileva, în timp ce alţi membri supravegheau zona în vederea identificării eventualelor patrule ale poliţiei de frontieră.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate importante cantităţi de ţigări, monedă falsă, droguri şi arme deţinute ilegal.

Poliţia de Frontieră precizează că, în urma activităţilor de monitorizare judiciară şi a unor capturi intermediare, a fost confiscată cantitatea de aproximativ 40.000 de pachete cu ţigări, diferite mărci.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava vor fi duse, în vederea audierii, un număr de 22 de persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul BCCO Iaşi şi al jandarmilor din cadrul IJJ Suceava şi Botoşani.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Suceava.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.