Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (simbol bursier ATB) a anunţat joi că a pătruns pe pieţele din SUA şi Marea Britanie cu noi medicamente asociate Covid-19, unde a făcut primele livrări pentru două medicamente antiinfecţioase injectabile, compania precizând că vor urma şi alte livrări, în total 2,5 milioane de flacoane până la finalul anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe fondul pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, în timp ce piaţa spitalelor şi farmaciilor din România şi-a restrâns substanţial activitatea, Antibiotice identifică oportunităţi în consumul de medicamente prin participarea şi adjudecarea de licitaţii în pieţele internaţionale precum SUA şi Marea Britanie (UK).La începutul lunii iulie Antibiotice a făcut primele livrări pentru două medicamente antiinfecţioase injectabile folosite în tratamentul asociativ Covid-19, destinate spitalelor din Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Aceaste prime livrări sunt avangarda unui contract încheiat cu autorităţile din aceste ţări, în urma câştigării licitaţiilor organizate de sistemele de sănătate britanice şi americane. Vor urma şi alte livrări, în total 2,5 milioane de flacoane până la finalul anului 2020”, a informat compania.

Reprezentanţii companiei spun că în acest moment, Antibiotice este deja înscrisă în cursa licitaţiilor pentru anul 2021, compania urmărind continuarea proiectelor pe termen lung.

“Cu un portofoliu reprezentativ de antibiotice, medicamente cardiovasculare, antiinflamatoare sau dermatologice, am reuşit în această perioadă dificilă pentru noi toţi, cu multe restricţii, să punem la dispoziţie tratamente asociative Covid-19 atât pe piaţa internă cât şi pe pieţele internaţionale. Livrările s-au efectuat având în vedere în primul rând acoperirea nevoii de medicamente antiinfecţioase pentru pacienţii din România pe care îi tratăm de 65 de ani”, a declarat Delia Racoveanu, director Marketing şi Vânzări Piaţa Internaţională.

Accesarea pieţei Marii Britanii face parte dintr-un proiect mai amplu al Antibiotice destinat pieţelor europene, alături de statele scandinave, Germania, Polonia, Ungaria, Olanda. În SUA, compania este prezentă de peste 10 ani, iar odată cu pătrunderea pe piaţă a acestui nou produs de generaţie superioară, pentru care există puţini producători la nivel mondial, Antibiotice şi-a întregit portofoliul de medicamente antiinfecţioase utilizate în spitalele americane.

“Faptul că Antibiotice a intrat în rândul producătorilor acceptaţi de sistemele de sănătate din ţări puternic reglementate şi concurate cum sunt cele din Uniunea Europeana, Asia sau SUA, este important pentru noi, pentru că reprezintă o recunoaştere a calităţii medicamentelor fabricate de Antibiotice Iaşi şi implicit o recunoaştere a performanţei industriei farmaceutice româneşti”, a subliniat Racoveanu.

Pentru ca aceste noi produse să ajungă a fi livrate pe pieţele Marii Britanii şi SUA, a fost necesară întocmirea dosarelor de înregistrare a produselor conform normelor şi cerinţelor aplicabile pe aceste pieţe, obţinerea autorizării de punere pe piaţă, participarea în licitaţii şi identificarea partenerilor prin care să fie distribuite produsele în piaţă.

Antibiotice este deja prezentă cu aceste medicamente sterile injectabile şi în alte sisteme de sănătate internaţionale precum Serbia, Vietam şi Republica Moldova.

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a realizat în primul trimestru al acestui an un profit net de 4,08 milioane lei, mai mare cu 25% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile din vânzări au urcat cu 13%, la 73,63 milioane lei.

În primul trimestru al anului 2020 au fost realizate obiective de investiţii în valoare de 17,68 milioane lei, din totalul sumei de 78,91 milioane lei, aprobată pentru întregul an 2020, prin programul de investiţii. În primele trei luni ale anului, au fost investiţi în cercetare–dezvoltare 1,42 milioane lei (din totalul de 11,53 milioane lei, planificat pentru 2020, pentru acest segment).

Compania are o capitalizare de 359,16 milioane lei şi este controlată de Ministerul Sănătăţii, cu 53,01% din acţiuni, în timp ce SIF Oltenia are 18,89%.

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.