Călin Popescu Tăriceanu a declarat că preşedintele Klaus Iohannis a preferat să stea în confortul Palatului Cotroceni şi să anunţe că a trimis informarea la Parlament privind decretele pe care le-am semnat pentru declararea stării de urgenţă. Liderul ALDE a precizat că şeful statului continuă să sfideze Parlamentul şi pe români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Prea puţin şi prea târziu, d-le Iohannis! În loc să vină în faţa Parlamentului unde să prezinte românilor informarea cu privire la instituirea stării de urgenţă, dl Iohannis a preferat să stea în confortul de la Palatul Cotroceni. Doar el şi prompterul lui. Noi, la ALDE, credem că subiectul crizei de coronavirus este mult prea important şi cu implicaţii mult prea vaste să fie expediat printr-un document scris pe colţul mesei de nişte consultanţi ai Preşedintelui”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, joi, pe Facebook. 
 
Liderul ALDE a adăugat că spera ca preşedintele Iohannis să profite că Parlamentul e în sesiune extraordinară şi să se prezinte în faţa lui. 
 
„Speram că dl Iohannis va profita de faptul că Parlamentul este în sesiune extraordinară şi nu va evita să se prezinte în faţa lui. Toţi românii sunt interesaţi să afle de ce Preşedintele şi Guvernul Său au reacţionat atât de târziu la această criză, de ce alegerile anticipate au fost mai importante decât sănătatea publică şi ce fel de concluzii tragem din această politizare excesivă a unei crize de sănătate!”, a completat Tăriceanu.
 
Acesta a precizat că vocea lui Iohannis ne cere unitate, însă faptele acestuia arată că, pentru şeful statului contează doar el şi partidul lui.
 
„Sfidarea Parlamentului şi a românilor continuă să fie îndeletnicirea de bază a dlui Iohannis. Păcat! Era un moment bun să vedem un Preşedinte al tuturor şi nu doar unul al partidului de guvernământ! Vocea lui ne cere unitate, în vreme ce faptele ne arată că pentru dl Iohannis nu contează decât el şi partidul lui! Ce ironie tristă să auzim apeluri la unitate de la cel care este responsabil de marile falii din societatea românească, de împărţirea noastră în “ciume” de diferite culori, de instigare împotriva opoziţiei şi a altor instituţii ale democraţiei!”, a mai explicat liderul ALDE.
 
Tăriceanu a mai spus că „Parlamentul ar trebui să-i adreseze o invitaţie de a veni în faţa aleşilor cu acest raport şi nu doar să-l recite de pe un prompter. Românii merită o dezbatere şi mai ales românii merită soluţii reale şi nu electorale!”. 
 
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a transmis Parlamentului informarea privind starea de urgenţă instituită pe întreg teritoriu al României, prin decretele din 16 martie şi 14 aprilie. Preşedintele a făcut apel la colaborare loială între instituţiile fundamentale ale statului şi a făcut apel la Parlament să adopte urgent măsurile care să protejeze oamenii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.