Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că se pot organiza alegeri locale în luna septembrie, întrucât nu procesul de votare în sine este problematic din cauza pandemiei, ci campania electorală. Iohannis a anunţat că vor exista reguli foarte stricte şi nu vom avea ”mari adunări populare” evenimentele de campanie urmând a avea loc mai mult online sau la televizor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După părerea mea, alegerile locale în septembrie se pot organiza. Dacă respectăm aceste norme simple – purtarea măştii, distanţa - putem să mergem să alegem autorităţile locale. Dacă se va organiza un referendum sau nu, sigur asta vom vedea în funcţie de evoluţia din Parlament. Procedural, nu evenimentul de alegere sau de votare în sine este problematic, ci campania”, a afirmat, miercuri, Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că vor exista reguli extrem de stricte pentru campaniile electorale.

”Cu siguranţă, campaniile electorale vor fi supuse unor reguli foarte stricte. Nu pot să-mi imaginez să facem mari adunări populare, indiferent când vom avea alegeri în cursul acestui an. Vom avea campanii, mai degrabă în medii online, pe tv şi aşa mai departe”, a precizat IOhannis.

Preşedintele a afirmat că ”este o provocare şi pentru politicieni şi pentru partide, dar procesul de votare în sine se poate organiza dacă se respectă toate normele”.

Parlamentul a votat legea pentru stabilirea datei alegerilor locale în 27 septembrie, iar USR şi PSD ar vrea să se orgenizeze în 23 august referendumul pentru modificarea Constituţiei pentru fructificarea campaniei ”Fără penali în funcţii publice”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.