Spitalul CFR Timişoara a anunţat că prima asistentă medicală de la această unitate sanitară care a fost depistată cu COVID-19 va fi cercetată disciplinar, după ce nu a purtat echipament de protecţie şi nu a respectat recomandările în urma triajului epidemiologic. Reprezentanţii spitalului au precizat că, dacă se impune, vor depune plângere penală faţă de aceasta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Spitalului CFR Timişoara afirmă, într-un comunicat de presă, că prima asistentă medicală infectată cu COVID-19 a încălcat normele şi procedurile privind gestionarea situaţiei eăidemiologice.
 
”Prima asistentă infectată a încălcat normele şi procedurile aduse la cunoştinţă, în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei epidemiologice creată de coronavirus, nepurtarea echipamentului de protecţie, nerespectând recomandările în urma triajului epidemiologic, deşi a fost instruită şi avertizată în acest sens. Asistenta mediclă va fi cercetată disciplinar şi dacă se impune se va formula plângere penală împotriva acesteia pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectiocontagioase, dacă au avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli”, se arată în comunicat.
 
La nivelul Spitalului CFR a fost declanşată o anchetă internă epidemiologică.
 
”A fost demarată o anchetă internă privind situaţia epidemiologică ivită. S-au luat măsuri epidemiologice de la declanşarea primului caz, care au vizat atât personalul medical, cât şi pacienţii care au intrat în contact cu aceasta”, mai arată sursa citată.
 
Reprezentanţii Spitalului CFR Timişoara spun că ”ancheta epideliologică declanşată a fost îngreunată de vidul legislativ creat în ultimele zile, neavând certitudinea că persoanele aflate în izolare la domiciliu, contacţi direcţi ai persoanelor pozitive, au respectat întocmai recomandările INSP”.
 
La Spitalul CFR Timişoara, trei asistente şi patru pacienţi au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19. Cele trei asistente, una internată la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara şi alte două la Spitalul CFR, au optat pentru externarea din spitale şi izolarea la dimiciliu, ele având forme asimptomatice. Cei patru pacienţi depistaţi şi ei pozitiv cu COVID-19 sunt internaţi într-un pavilion special amenajat pentru cazurile de coronavirus, în cadrul Spitalului CFR Timişoara, unde sunt trataţi inclusiv de medici de la Spitalul de Boli Infecţioase.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.