Fostul premier Sorin Grindeanu spune, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că sănătatea românilor trebuie să fie prioritară pentru orice politician şi că ”populismele ieftine” nu vor proteja oamenii de coronavirus. Grindeanu precizează că susţine, în acest sens, o lege care să fie votată în Parlament. ” Dar o lege, în Parlament, aşa cum cere chiar articolul 53 din Constituţie, nu ale unora aflaţi vremelnic la butoane, care încearcă să profite şi să mai dea un când lumea nu îi vede”, afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Sănătatea fiecărui român trebuie să fie prioritatea oricărui politician responsabil. Din orice partid. Populismele ieftine nu vor salva vieţi şi nici nu vor proteja oamenii în faţa virusului cu care întreaga planetă se confruntă. Manipulările pentru care până şi Goebbels, cu al său Minister al Propagandei, ar fi fost invidios, trebuie sa înceteze”, a scris Grindeanu pe Facebook.
 
Fostul premier a afirmat că susţine o lege prin care să se instituie măsuri de risc epidemiologic.
 
”Susţin ferm o lege care să permită instituirea unor măsuri clare în situaţii de risc epidemiologic. Dar o lege, în Parlament, aşa cum cere chiar articolul 53 din Constituţie, nu <găselniţe> ale unora aflaţi vremelnic la butoane, care încearcă să profite şi să mai dea un <tun> când lumea nu îi vede. Aceiaşi care au tupeul să arate cu degetul către PSD când toată lumea înţelege că în ultimele luni PSD a fost partidul care a votat starea de urgentă şi prelungirea ei sau starea de alertă. Până şi acest guvern, nevotat de parlamentarii PNL, a fost votat de PSD. Şi nu de dragul liberalilor ci pentru că, aşa cum am spus, sănătatea oricărui român nu poate fi jucată la ruleta rusească”, a mai scris Sorin Grindeanu.

Secretarul de stat Raed Rafat a precizat, luni, că proiectul de lege privind carantina aprobat în Guvern, care poate fi aplicat şi în alte situaţii de risc epidemiologic, are o definiţie a carantinei asemănătoare cu regulamentul internaţional sanitar, că izolarea la domiciliu este soluţia la care se va recurge doar când capacitatea spitalelor e depăşită.

Legea prevede şi modalităţile de contestare a măsurilor de izolare şi carantină.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, că speră ca Parlamentul să adopte în regim de urgenţă legea privind carantina, pentru a se putea continua lupta cu pandemia. ”Dacă nu avem nicio pârghie, transmiterea comunitară se va accentua”, a afirmat ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.