Un consilier al directorului Agenţiei spaţiale ruse Roskosmos Dmitri Rogozin, Ivan Safronov, a fost arestat în baza unor acuzaţii de ”trădare”, a anunţat marţi organizaţia, care dă asigurări că acest caz nu are legătură cu funcţia acestuia şi care îl vizează în calitate de fost jurnalist specializat în probleme militare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierul directorului Roskosmos a fost arestat ”de către autorităţi însărcinate cu ancheta” în virtutea articolului care pedepseşte trădarea, a anunţat agenţia lui Rogozin într-un comunicat, fără să facă vreo precizare cu privire la fondul dosarului.

”În prezent, ancheta se află în curs”, iar Roskosmos ”oferă orice asistenţă necesară autorităţilor însărcinate cu ancheta”, se arată în comunicat.

Roskosmos dă asigurări că arestarea consilierului ”nu priveşte activitatea sa actuală” în cadrul agenţiei spaţiale.

Înainte să devină consilier la Roskosmos, Ivan Safronov a lucrat ca jurnalist specializat în probleme militare şi spaţiale la cotidienele ruse afaceri Vedomosti şi Kommersant.

În 2019, Kommersant a şters unul dintre articolele lui Safronov în urma unor acuzaţii cu privire la divulgarea unor secrete de stat.

Safronov  scria în acest articol despre intenţia Rusiei de a livra avioane de vânătoare moderne Egiptului.

O anchetă administrativă a fost deschisă atunci cu privire la ”abuzarea libertăţii presei”.

Safronov a fost concediat de Kommersant în mai 2019 împreună cu alt jurnalist, în urma unui articol în care dezvăluiau că preşedinta Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, Valentina Matvienko, o personalitate influentă şi foarte apropiată lui Vladimir Putin ar putea demisiona din post.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.