Cel puţin 21 de persoane au murit în China marţi, după ce un autobuz la bordul căruia se aflau - inclusiv liceeni care au dat examen de Bacalaureat potrivit unor martori - a căzut într-un lac, au anunţat autortăţile relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drama a avut loc către ora locală 12.00 (7.00, ora României) în oraşul Anshun din provincia săracă Guizhou (sud-vest), a anunţat biroul provincial însărcinat cu situaţii de urgenţă.

Liceeni care au dat examene de Bacalaureat se aflau în autobuz, potrivit postului public de CCTV, care citează martori oculari.

CCTV a postat pe Internet imagini surprinse de camere de supraveghere în care vehiculul deviază de la drum, rupe o barieră de securitate de la marginea drumului şi cade într-un lac, la baza unei pante mici.

”Potrivit ultimului bilanţ, stabilit la ora (locală 17.30 (12.30, ora României), 36 de persoane au fost scoase din apă. Între ele se află 21 de morţi şi 15 răniţi. Răniţii au fost conduşi la spital pentru a primi îngrijiri”, auanunţat autorităţile locale.

CCTV a postat online fotografii cu salvatori pe cale să scoată din lac, cu ajutorul unui cablu, vehiculul negru cu albastru.

Pompierii din Guizhou au publicat pe reţeaua de socializare Weibo o înregistrare video în care scafandri caută eventuale victime.

În total, 19 vehicule de pompieri, 21 de bărci pneumatice şi 97 de salvatori au fost mobilizaţi, potrivit Ministerului chinez al Situaţiilor de Urgenţă.

Autorităţile nu au confirmat dacă liceeni se aflau la bordul autobuzului.

Cauza catastrofei era neclară imediat.

La sfârşitul lui 2018, o dispută la bordul unui autobuz care circula pe un pod, la Chongqing (sud-vest), a condus la căderea vehicului în Yangze, cel mai lung fluviu din China, şi la moartea a 13 persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.